Здраве и красота

5 начина да използвате содата при пигментни петна

Комбинирайте я със зелен чай

04.12.2017г. / 06 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Никоя жена не харесва тъмните петна по кожата. В резултат на пъпчици, от жаркото слънце и други, пигментните петна скриват красотата ни.

Обикновено се доверяваме на скъпоструващи кремове за третирането им, но не бива да забравяме, че някои продукти от кухнята също могат да намалят пигментацията. Содата за хляб е една от тях. Споделяме 5 начина как да я ползвате за подобряване тена на кожата.

Сода за хляб и сок от лимон

Като естествено избелващо средство, лимоновият сок е идеален за третиране на хиперпигментацията. Въпреки това, киселинността може да бъде много агресивна към кожата. Бъдете много внимателни в зоната около очите и никога не прилагайте пастата върху отворени пъпки или рани.

Добавете ½ чаена лъжичка лимонов сок на 1 чаена лъжичка сода за хляб. След като сместа шупне разбъркайте и нанесете пастата върху желаните участъци. След 5-7 минути може да изплакнете и ако е необходимо нанесете хидратиращ крем.

Природни лекове при уртикария

Сода за хляб и папая

В случай, че предпочитате кремообразните маски, използвайте папая. Този вкусен тропически плод намалява несъвършенствата по кожата и подобрява нейната хидратация. Папаята е подходяща грижа и за по-мазните кожи, тъй като регулира секрецията на себум, намалява и рискът от появата на акне.

За тази маска ще са ви необходими 1-2 чаени лъжички пюре от папая и 1 чаена лъжичка сода. Получената смес се нанася с масажни движения върху кожата и се оставя да действа 5-7 минути. След това може да изплакнете.

Сода за хляб и зелен чай

Зеленият чай има редица ползи за здравето и красотата. Нанесен върху кожата може да помогне за намаляване на пигментацията. В него се съдържат растителни химикали, които депигментират кожата.

Запарете зелен чай и го оставете да се охлади. Към 1 чаена лъжичка сода за хляб прибаветезелен чай, колкото да се получи гладка смес. Нанесете върху петната и след 5-7 минути изплакнете с хладка вода.

8 от най-добрите съставки в антицелулитните кремове

Сода за хляб и захар/фино смляно кафе

Захарта е чудесен ексфолиант за кожа и може да бъде част от вашите домашни пилинги. Малките ѝ гранули ще спомогнат за премахването на мъртвите кожни клетки, оставяйки кожата мека и гладка.

Комбинирайте еднакви части сода за хляб и захар/фино смляно кафе. Добавете вода или зелен чай към тази смес, докато се образува гладка паста. Нанесете пастата върху желаните участъци с леки масажни движения. Оставете я да изсъхне и след това изплакнете. По желание нанесете овлажняващ крем.

Свързани статии

Сода за хляб и мед

Медът е полезен за успокояване на раздразнената кожа, но също така подобрява нейния вид, действа хидратиращо, антибактериално. Чудесен е и за премахване на тъмните петна.

Добавете 1 чаена лъжичка сода за хляб към 1 чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре сместа. С леки масажни движения нанесете върху петната и след 5 минути изплакнете.

Тези грижи правете 2-3 пъти седмично, освен ако кожата ви не реагира твърде чувствително към содата.

Снимка: Istock

Коментирай