Здраве и красота

Домашен биокрем против стрии за бъдещи майки

Подходящ и за останалите дами, които се борят с белезите по кожата

15.01.2018г. / 11 26ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите са огромен проблем за бременните жени, особено появяващите се по корема и гърдите. Много жени имат стрии и без да са бременни, но появата им и по тези стратегически места от женското тяло може да намали самочувствието на една дама.

По време на бременността използването на козметични продукти трябва да се случва много предпазливо заради потенциално вредните съставки в тях.

Вместо да се чудите какъв крем против стрии да си купите, така че той да не засегне растящото ви бебе с рисковите си химически съединения, възползвайте се от природата.

Натурална грижа срещу стрии в 3 важни стъпки

Можете да си направите невероятно ефикасен биокрем против стрии от натурални продукти. Тези масла имат изключителен ефект и неслучайно са основни съставки в редица козметични продукти.

Вие ги използвайте в природния им необработен вид за повече сигурност по време на бременността, а и за да се преборите със стриите своевременно.

Маслата, включени в този домашен биокрем имат дълбоко проникващи свойства, които овлажняват кожата в дълбочина, подхранват я и я правят далеч по-еластична. Освен това стимулират естественото производство на колаген, необходим за еластичността на кожата.

Съставки на домашния биокрем против стрии:

  • 200 г сурово кокосово масло
  • 200 г масло от ший
  • 200 г сурово масло от какао
  • 100 мл масло от авокадо
  • ¼ чаша течен витамин Е

Приготвяне:

1. На водна баня и на слаб огън разтопете най-напред маслото от ший, тъй като то е най-твърдо и отнема най-много време, докато се разтопи.

3 природни метода срещу стрии

Свързани статии

2. След това добавете какаовото масло, след него кокосовото и разбърквайте, докато сместа започне да се хомогенизира.

3. Свалете от огъня и оставете да се поохлади на стайна температура.

4. Добавете маслото от авокадо и витамин Е. Отново разбъркайте сместа.

5. Пресипете я в стъклен буркан с плътен капак. Съхранявайте в хладилник. Използвайте след като се стегне напълно.

Този биокрем от натурални масла е напълно безвреден и може да се прилага директно върху корема при бременни жени, както и върху гърдите.

Коментирай