Здраве и красота

Най-добрата закуска, която да ядете преди 8 часа

Коя е тя и защо е толкова полезна

18.01.2018г. / 06 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не е тайна, че закуската е най-важното хранене за деня, особено ако искате да отслабнете. Но не всички закуски са еднакви. Не е важно да хапнете просто нещо, каквото и да е. От значение е какво точно ще закусите.

Ако на закуска се натъпчете с тлъсти и висококалорични храни, това ще съсипе не само деня ви, диетата ви, но и талията ви.

Защо да добавяте боровинки към закуската всеки ден?

Вместо това, диетолози съветват да започваме деня си със здравословна смес от протеини, мазнини, въглехидрати, фибри и противовъзпалителни хранителни елементи.

Важно е тази здравословна хранителна бомба да се приема преди 8 часа сутринта. Това ще ви зареди с енергия и усещане за ситост до обяд.

В кой хранителен продукт се крие тази магическа комбинация от полезни вещества?

В яйцата.

4 грешки, които често правим на закуска

Стейси Голдбърг, специалист по хранене, споделя пред Reader's Digest, че най-доброто, което можем да направим на закуска е да изядем 2 яйца, запържени със съвсем малко зехтин. Разбира се, варените яйца също са прекрасен избор.

Голдбърг смята, че яйцата трябва да се ядат заедно с жълтъците без никакви притеснения, защото в тях именно се крие по-голямата част от полезните вещества.

За още по-питателна закуска, изпълнена с полезни хранителни вещества, опитайте бъркани яйца, в които да добавите шепа спанак или друг листен зеленчук. Изяжте ги с половин филийка пълнозърнест хляб и ще останете сити и енергични до обяд, а дори до следобед.

Това е тайната не само на енергичната и продуктивна сутрин, но и на тънката талия.

Коментирай