Здраве и красота

5 положителни промени, които се случват, когато отслабвате

Алергиите ще се проявяват по-рядко

23.12.2020г. / 14 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички знаем, че отслабването ще внесе определени промени в живота ни. И въпреки това, докато не си поставим дългосрочната цел да се храним здравословно, да спортуваме, тези промени не са ни съвсем ясни, защото не преминаваме през тях.

Най-напред е това, че хората ще започнат да ви забелязват повече. Променяте килограмите – променяте вашата визия, гардероб, осанка, походка, излъчване.

На второ място, самочувствието ви няма да бъде така ниско. Кои са другите положителни промени, които настъпват, вижте в следващите редове.

Храната ще ви бъде по-вкусна

Странно, но е вярно. След загубата на тегло, храната може да ви се струва много по-вкусна. Според учени това може да се дължи на хормоналните промени, които се случват, когато отслабваме. Те може да са причина за промяна на комуникацията между вкусовите рецептори и мозъка.

Алергиите ще се проявяват по-рядко

Наднорменото тегло може понякога да причини напрежение на надбъбречните жлези и дихателната система, което изостря симптомите на астма и алергия. Редуцирайки телесното тегло, може да се налага по-рядко да ползвате вашия инхалатор или медикаменти за алергия.

9 страхотни ползи от лешниците

Ежедневните движения са по-лесни

Когато загубите няколко излишни килограма ще осъзнаете, че наистина може да се движите. Физическата активност ще ви бъде по-лесна за изпълнение, изкачването на стъпалата. Напрежението в ставите ще изчезне, някои хронични болки също могат да намалеят, енергийните ви нива ще се повишат.

Кожата ви става по-хубава

Отслабването, когато е планирано, често включва хранителен режим, физически упражнения. Една от първите промени, които настъпват е състоянието на вашата кожа. Тенът ви ще се подобри, ако страдате от акне, мазна кожа, тези проблеми биха могли значително да намалеят по ред причини.

Едни от тях са хормоналните промени, начинът на хранене, който оказва влияние върху нашата красота, спортът, който подобрява циркулацията на кръв в тялото, а това също влияе на състоянието на кожата.

Свързани статии

За съжаление напълно възможно е с намаляването на телесните мазнини, бръчките по лицето ви да станат по-видими, да се образуват стрии. За щастие има качествена козметика за тяло, редица манипулации, които могат да заличат бръчките само с едно посещение при дерматолог.

5 случая, в които хормоните владеят настроението ни

Сънят се подобрява

Когато страдате от наднормено тегло, сякаш и 10 часа сън не са ви достатъчни, за да се събудите отпочинали на сутринта. Но здравословното отслабване може да направи качеството на съня по-добро, защото вие самите ставате по-здрави.

Хъркането намалява, имате повече енергия. Според проучване хората, които губят 5 или повече процента от телесното си тегло имат по-дълъг и пълноценен сън.

 

Коментирай