Здраве и красота

4 ползи от хиалуроновата киселина за кожата

Запазете младостта за по-дълго

02.04.2018г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хиалуроновата киселина е естествен гликозаминогликан, намиращ се в цялата съединителна тъкан на тялото. Гликозаминогликаните са дълги неразклонени въглехидрати или захари, наречени полизахариди.

Хиалуроновата киселина е важен елемент от структурата на кожата (а и наставите). Ползвате ли козметика, която е обогатена с нея? Вижте няколко добри причини да се доверите на нейната грижа за кожата ви.

Добра хидратация 

Едно от най-известните предимства на хиалуроновата киселина е способността ѝ да хидратира кожата. Независимо дали сте със суха, смесена към мазна или нормална кожа, тя се нуждае от всекидневна хидратация.

В почти всички козметични продукти за подхранване на кожата се съдържа хиалуронова киселина. Нанесена върху кожата тя спомага за задържането на влагата, като хидратирайки я, запазва и нейния младежки вид за по-дълго време. Като голяма молекула тя не прониква дълбоко в кожата, а остава близо до повърхността ѝ, овлажнявайки нейните слоеве.

6 грешки, които допускаме с коректора за лице

Забавя появата на бръчки

Загубата на естествената хиалуронова киселина е една от причините за появата на бръчки. Ето защо редица козметични брандове обогатяват своите специализирани грижи против бръчки именно с хиалуронова киселина.

Но не са малко и козметичните и естетични процедури, които също се доверяват на изглаждащото и коригиращо бръчките действие на хиалурона. В резултат кожата има свеж вид, по-здрава е и еластична.

Балансира мазната кожа

Хиалуроновата киселина прави повече от това да хидратира и изглажда бръчките. Друго нейно предимство, особено за мазните кожи е, че спомага за балансирането отделянето на себум. Кожата има естествена способност да реагира на околната среда и да произвежда повече или по-малко себум в зависимост от това, от което се нуждае.

10 грешки в измиването на лицето, които вредят на кожата

Голяма част от измиващите продукти за лице премахват не само замърсяванията, но и така наречените полезни масла. В резултат кожата се опитва да коригира този дефицит и отделя повече себум. Кожата лъщи, гримът не се задържа за дълго време, чувстваме се некомфортно.

Свързани статии

Прилагането на продукт с хиалуронова киселина след внимателно почистване, помага на кожата ви да се хидратира и балансира.

Идеален хидратиращ агент за чувствителна и зряла кожа

Ако трябва да внимавате за съставките, които поставяте върху кожата си поради алергии или чувствителност, нямате по-добър приятел от хиалуроновата киселина. Това е една от най-добрите съставки за чувствителна кожа. От друга страна, зрялата кожа се нуждае от ежедневни специални грижи, които да намалят вредното влияние на околната среда. Хиалуроновата киселина може да бъде една добра грижа.

Коментирай