Здраве и красота

6 грешки, които допускаме с коректора за лице

Кои са те

30.11.2017г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Коректорът е колкото полезен, толкова и опасен за визията ви. Ако не го употребявате правилно рискувате да се появите с бели петна около очите.

Съществуват някои често срещани грешки при употребата на коректор, които могат да съсипят грима ви, да ви накарат да изглеждате зле на определена светлина или под очите ви да изпъкнат бели петна.

Кои са тези грешки и защо да ги избягвате?

Грешки при грима, които придават уморен вид на кожата

1. Гледате се директно в огледалото, когато нанасяте.

За да забележите дали нанасяте правилно е необходимо да се гледате под ъгъл в огледалото, а не директно. Наклонете глава леко надолу или настрани, за да видите нюансите.

2. Слагате прекалено много.

Когато сложите твърде много от продукта в стремежа си да скриете недостатъците по кожата, те изпъкват още повече.

3. Нанасяте коректора преди фон дьо тена.

Не нанасяйте коректора директно върху кожата. Преди това нанесете много тънък слой от фон дьо тена. Така ще намалите количеството коректор, който ще ви е нужен и ще направите изгледа на лицето си по-естествен.

10 грешки в облеклото, които ви състаряват

Свързани статии

4. Използвате грешната формула.

Колкото и да ви се струва изкушаващо да ползвате един и същи коректор по цялото си лице, това е грешка.

Около очите е добре да ползвате течна формула, нанесена с клечки за уши. Кремообразната текстура не е подходяща за тази зона, която е и сред най-обработваните с коректор. Там кремообразната формула на коректора се наслагва по фините бръчици и се вижда още повече.

5. Избирате грешните нюанси.

Много е важно да подбирате добре подходящия за вас цвят на коректора. Така ще избегнете риска от това той да надделява над грима ви. Важно е и от гледна точка на това все пак да прикриете щателно онова, което трябва да се прикрие.

6. Не го прилагате върху клепачите.

Повечето жени грешат, прилагайки коректор само под очите, но не и върху клепачите. Ако го поставяте и отгоре, това ще намали риска от рязко несъответствие в цвета под и над окото.

Коментирай