Здраве и красота

6 неща, които издават възрастта ви

И как да ги прикриете

04.09.2019г. / 15 26ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Рано или късно, знаците на остаряването започват да се показват наяве по лицето и тялото. Колкото и да ни се иска да сме вечно млади, красиви и стегнати, времето тече неумолимо и тайната на младостта е все още мечта. Сред по-видимите белези на напредващата възраст са първите бръчки около очите и устата, посребряването на косата, лекото увисване на кожа тук-там. Но има и по-леки, невидими следи на остаряването, които също издават възрастта ни, а дори не се сещаме за тях.

Вижте 6 такива издайника.

Ушите

Не е точно първото нещо, което хората забелязват или обръщат специално внимание, но при по-къса прическа или прибрана коса, веднага ще се набият на очи. Особено дамите, които обичат да носят обемни обици, така ще акцентират върху тази зона, а с годините ушите продължават да растат и могат лесно да издадат възрастта, която иначе старателно намалявате с козметика.

Как да прикриете:

Не носете големи обици, тъй като те насочват вниманието към ушите ви. Заменете ги с по-дребни и деликатни бижута. Избягвайте да спите с обици, тъй като те оказват влияние върху увисването на кожата. Друг съвет да запазите формата на ушите си е да ги овлажнявате често с крем. Така ще запазите еластичността им по-дълго.

Вратът

Повечето жени се грижат редовно за кожата на лицето си чрез козметика, хидратация и почистване. Но много често дамите пропускат грижата за шията, която е сред големите издайници на напредналата възраст. Козметичните фирми предлагат множество продукти, които помагат да се запази стегната деликатната кожа на врата, затова имайте го предвид и вземете мерки, ако още не сте започнали да полагате по-специални грижи.

Как да забавите стареенето:

Полагайте редовно грижи както за лицето, така и за кожата на шията. Правете и често упражнения за лице и врат, за да забавите стареенето на кожата.

Челото

С напредването на възрастта фините бръчици около очите и по-дълбоките бръчки на челото са сред големите издайници на колко години всъщност сме. За да забавите процеса избирайте внимателно козметиката, която използвате, задължително включете освен дневен и нощен крем. Редовно правете стягащи и лифтинг маски, за да поддържате кожата свежа.

Вежди

Когато сме млади, веждите ни са високи, наперени, закачливи. С възрастта обаче започват да падат сякаш надолу към клепача и разстоянието между очите и веждите се скъсява значително. Това може да направи лицето да изглежда по-строго и възрастно.

Правете редовно упражнения за лице и вежди, така че да ги поддържате във форма. Може да ви се струва смешно сега, но след години ще сте благодарни на тези упражнения.

Устни

Вертикалната извивка над устните, която се намира точно под носа, е една от атрактивните черти в женското лице, правейки го по-експресивно. С напредъка на годините обаче тази кожа се отпуска, заглажда и лицето губи част от своята експресия.

Можете да запазите тази симпатична извивка, ако правите всеки ден по 3-4 минути упражнения за мускулите на устните.

Ръцете

Още преди да се появят първите бръчки на лицето, ръцете ни са започнали да издават нашата възраст. Вените стават по-видими и изпъкнали, а кожата започва постепенно да се отпуска.

Как да забавите:

За съжаление, това е много трудна задача при ръцете. За да се опитате да запазите кожата млада и стегната, не забравяйте да я хидратирате редовно и да се грижите за нея с овлажняващи и стягащи кремове. Добре е да използвате ръкавици, когато миете чинии, чистите и готвите. Така ще предпазите ръцете от прекалено изсушаване.

Снимки: Reuters

Коментирай