Здраве и красота

Лицеви упражнения за разкрасяване

По-добри от всеки лифтинг

28.11.2014г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Жените от векове се чудят какви начини да измислят, за да запазят красотата и младостта на кожата си. Чували сме за всякакви мазила, разкрасителни процедури, храни, които спомагат за подобряване състоянието на кожата.

Освен с всички процедури и известни начини за третиране на кожата, можете да запазите младостта и красивия и вид с лицеви упражнения. Те помагат за тонизиране на лицевата мускулатура, както и за естествено детоксикиране на кожата на лицето. Много по-добри са от пластичната хирургия и не изискват особени усилия.

Как действат лицевите упражнения на тонуса на кожата?

Лицевата аеробика представлява набор от упражнения, които се изпълняват, разтягайки и свивайки лицевите мускули. Тези мускули са единствени в човешкото тяло, които са директно свързани с кожата. Именно затова упражненията са толкова важни за здравето и хубавия външен вид на кожата.

Те предпазват от поява на бръчки, увисване на кожата, подпухналост и изравняват тена. Лицевите упражнения премахват натрупания стрес, който кара лицето да изглежда свито и изморено. Стимулират еластичността и производството на колаген. Упражненията спомагат за по-лесното извеждане на токсините от кожата, замърсяванията и микробите.

Тези упражнения включват и врата, така че за него също има редица ползи. Освен че стягат и неговата мускулатура като предотвратяват увисване на гушата и поява на двойна брадичка, тези упражнения са подходящи за работещи на бюро, които изпитват болки от скованост и напрежение във врата.

Видове упражнения

Повдигане на веждите

За да направите очите си още по-изразителни и ясни, повдигайте веждите си сякаш правите учудена физиономия. Правете това упражнение бавно и постепенно, като поетапно ускорявате темпото на повдигане. Нужни са поне 10 повторения.

Стимулиране на очите

За да укрепнете мускулите около очите, трябва да поставите двата си показалеца върху ъгълчетата на очите и след това да започнете да ги отваряте и затваряте. Упражнението се прави отново с 10 повторения и е полезно за премахване на тъмни кръгове около очите, торбички и следи от умора.

Свързани статии

Движението АО

Това упражнение е за устата и мускулите около нея. Отворете широко уста и произнасяйте бавно и плавно звука А, който преминава в О след това. Повторете отново 10 пъти. Започнете бавно и постепенно увеличавайте скоростта на изпълнение.

Движението ЕО

То работи за долната част на лицето. Изпълнява се по подобен начин, само че звукът А се заменя с Е. Изговаряйте звуковете максимално широко, за да се разтегнат добре лицевите мускули.

Упражнения за врата

Бутайте долната си челюст с ръка като се опитвате полека да противодействате на ръката си с брадичка. По този начин стягате мускулите на врата и шията. Повторете 10 пъти.

Премахване на двойната брадичка

Изправете шията максимално. Гледайте брадичката да е успоредна на земята. Започнете да я повдигате нагоре и надолу като задържате по 3 секунди във всяка позиция. Повторенията са 10 на брой.

Коментирай