Здраве и красота

5 начина да накарате тялото си да изгаря повече мазнини

Ускорете метаболизма без гладуване

31.05.2018г. / 12 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отслабването е мечтана цел за много хора. Трудно е, резултати се постигат с много усилия и лишения. Много често мазнините продължават да си стоят на определени нежелани места въпреки отслабването.

За да се стопят всички излишни тлъстини е необходимо не само постоянство, но и ускоряване на метаболизма. Когато той работи на максимални обороти, изгарянето на мазнините става по-бързо и качествено.

15 съвета за отслабване, от които всяка жена се нуждае

Една от най-честите грешки, които пречат на отслабването, е намаляването на калориите. Това кара организмът да потиска редукцията на мазнини в стремеж да преодолее глада. Така се образуват мастни депа, в които се съхраняват излишните мазнини.

За да ги изгорите, не намалявайте калорийния прием. Вместо това направете някои промени в ежедневния си ритъм. Ето какви.

Пийте много вода

Водата е необходима за разграждането на мазнините. Тя се губи лесно и бързо с отделянето, изпотяването, дишането. Много хора живеят с лека форма на дехидратация без да знаят. Това е спънка за сдобиване с мечтаната фигура. Пиенето на 2 литра вода на ден помага за изгарянето на повече калории.

Опитайте периодично постене

Ограничаването на приема на храни от животински произход за определени периоди от време може да стабилизира кръвната захар и да намали възпаленията в тъканите, което едновременно насърчава и изгарянето на мазнини. Постенето намалява така наречения хормон на глада грелин. Заедно с него се намалява и желанието за сладко и захарни храни, причиняващи възпаления и трупане на тлъстини.

Топ 10 съвета за отслабване, различни от диета

Не се страхувайте от мазнините

Чрез ограничаване на приема на въглехидрати и повишаване на консумацията на здравословни мазнини тялото се превръща в машина за изгаряне на излишни мазнини. Този метод предполага „отучване“ на организма от това да очаква въглехидрати за набавяне на енергия. Вместо тях мазнините са основното „гориво“, което освен че помага в отслабването е и начин за използване на повече енергия за по-дълго време.

Пийте повече чай 

Термогенезата е процес в организма, който произвежда топлина вътре в тялото. Това стимулира изгарянето на повече мазнини и калории. Някои съединения в чая ускоряват метаболизма и изгарянето на мазнини с до 16%.

Яжте пикантни храни 

В някои пикантни храни се съдържа съединението капсаицин, което има свойството да ускорява метаболизма, да изгаря мазнините и да намалява апетита. Среща се в най-големи количества в лютите чушки.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ами не! ( преди 2 години )
Това са пълни глупости. Единственият начин да се отървете от излишните мазнини е да създадете калориен дефицит, т.е. да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате! ДРУГ НАЧИН НЯМА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 5 години )
мужик корен, но оригиналния. не бялата опаковка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар