Здраве и красота

3 хитри трика за изцеждане на старата спирала

Как да използваме спиралата докрай

24.06.2018г. / 06 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На всяка дама ѝ се е случвало любимата ѝ спирала да засъхне преди да свърши съвсем. Както знаем, неприятно е да изхвърлиш спиралата, която обожаваш преди да си я изцедила до последната ? капчица.

Как да имитирате по-плътни мигли с помощта на спиралата

Вероятно повечето от вас са чували за трика с добавянето на вода в спиралата, за да се разреди. По този начин обаче наситеността на цвета, както и плътността на спиралата се развалят.

Вместо това има други два чудесни трика, които ще ви помогнат да се порадвате на любимата си спирала по-дълго.

Единият е да я поставите в микровълновата за 30 секунди. След това я извадете и я поставете в чаша с гореща вода, която да довърши започнатото. Само докато се облечете, спиралата ви ще е готова за ползване.

Как да изберете правилната спирала за мигли?

Другият начин е да капнете в нея малко разтвор за почистване на лещи или очила. Продават се във всяка оптика. Тези разтвори не разреждат така агресивно спиралата, освен това са напълно безопасни и подходящи за третиране на стъкла, имащи директен контакт с окото.

Капнете няколко капки разтвор с помощта на капкомер. Разклатете добре спиралата преди да нанесете на миглите.

Разбира се, с помощта на клещи или пинсети винаги можете да отстраните ограничителя, който изцежда четката от излишната течност. Така обаче рискувате да нанесете прекалено много продукт върху миглите.

Коментирай