Здраве и красота

Единствената ядка, която не трябва да ядете, ако сте на диета

Искате да отслабнете – изключете я от менюто

21.09.2018г. / 15 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се опитвате да отслабнете, наблягането на ядките е добър избор. Почти всички ядки са подходящи за диета, тъй като са богати на полезни мазнини и протеини и оставят усещане за ситост дълго време.

Някои ядки са по-здравословни от други. Шамфъстъкът, например, съдържа около 160 калории за 30 грама. Бадемите също са идеални за диета, защото в около 20-25 ядки се съдържат също 160 калории.

10 ядки и семена, които е добре да хапваме всеки ден

От друга страна, макадамията е една от най-калоричните ядки. Тя съдържа цели 200 калории и около 20 грама чисти мазнини в само 10 броя ядки.

„Ако се опитвате да изгубите излишно тегло, трябва да избягвате макадамията, защото тя е най-калоричната ядка“, споделя диетологът Мишел Рутенщайн пред Popsugar. 

Тя добавя, че с нито един вид ядки не трябва да се злоупотребява, защото са с висока хранителна стойност, особено ако количеството не се измерва старателно.

8 невероятни ползи от консумацията на овесени ядки

Хората не си дават сметка колко излишни калории поглъщат на ден, които пречат на загубата на телесно тегло.

Големината на порцията винаги е проблем, що се отнася до диетите. Намаленото количество калории е свързано и с малки порции. Най-трудно е измерването на грамажа на приетата храна.

Когато консумираме ядки сме склонни да изядем цяла шепа, дори повече и то неусетно.

Според диетолога, измерването на храната е от съществено значение за отслабването и контрола на теглото. Това се отнася най-вече за ядките, растителните мазнини, авокадото и други подобни висококалорийни храни.

Коментирай