Здраве и красота

Ползи от маслото от чаено дърво за кожата

Има мощни противовъзпалителни свойства

11.07.2018г. / 05 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Етеричното масло от чаено дърво има не само прекрасен аромат, но и носи много ползи за кожата, здравето и организма въобще.

Маслото от това растение има доказани ефекти при псориазис и акне. Но неговите ползи не свършват там. Има много причини, поради които да използвате масло от чаено дърво всеки ден. Кои са те?

Лечебните свойства на маслото от чаено дърво

Почиства акнето

Една от най-съществените ползи на маслото от чаено дърво е, че има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които повлияват благотворно акнето. Смесете няколко капки от него с няколко капки масло от хамамелис и втрийте в акнетичната кожа. Правете това всяка вечер за почистване.

Премахва грима 

Вместо да ползвате козметични продукти със съмнителни съставки, използвайте един продукт – масло от чаено дърво. Смесете ¼ чаша рапично олио с 10 капки масло от чаено дърво. Разклатете добре и съхранявайте в стъклена бутилка. Този натурален демакиатор помага не само за сваляне на грима, но и за дълбоко почистване на кожата.

Омекотява сухи кожички 

Сухите кожички около ноктите на ръцете и краката са неприятен проблем през лятото и през зимата. Комбинацията от полезни масла помага за тяхното хидратиране в дълбочина. Смесете 1 капка масло от жожоба, 1 капка масло от авокадо, 10 капки масло от чаено дърво, 10 капки масло от лавандула.

Разбъркайте добре сместа и изсипете в малка стъклена бутилка. Нанасяйте върху кутикулите всяка вечер.

Успокоява раздразнена атопична кожа

С помощта на памучен тампон нанесете масло от чаено дърво върху атопичната нацепена кожа. Ефектът ще дойде моментално, защото то прониква в дълбочина и омекотява незабавно.

Домашен тоник за лице с чаено дърво

Свързани статии

Помага и против лош мирис на краката 

Лошата миризма на краката е голям проблем, с който се сблъскват много хора. За да се отървете от него, направете вълшебна смес от натурални масла, които убиват не само миризмата, но и бактериите по кожата.

Смесете 1 чаена лъжичка сушен розмарин, 1 чаена лъжичка настърган джинджифил, 4 чаши вода, 1 чаена лъжичка сода, 1 чаена лъжичка английска сол, 10 капки масло от чаено дърво. Разбъркайте всичко много добре на котлон на ниска температура. Свалете от котлона след 10 минути. Покрийте с капак и изчакайте солите и полезните вещества да се задушат. Натопете краката в сместа, докато водата изстине. Нека веществата проникнат добре в кожата.

Елиминира гъбичките 

Маслото от чаено дърво има много мощни антигъбични свойства. Втриването на маслото в кожата на краката и между пръстите за през нощта помага за неутрализирането на микроорганизмите и превенцията на гъбички по ноктите.

Облекчава шарка 

Едрата шарка е мъчителна, защото пъпките са големи и силно сърбящи. Намазването им с масло от чаено дърво облекчава сърбежа и спомага за по-бързото им заздравяване.

Коментирай