Всяка жена, която отстранява окосмяването в бикини зоната със самобръсначка знае колко ужасни и досадни могат да са пъпчиците, които често се появяват след това. 

Този характерен обрив не само изглежда ужасно, особено ако сте на плажа, но и причинява дискомфорт, сърбеж, врастване на косъмчетата. 

По-гладки крака след бръснене – каква е тайната?

Как най-лесно да се отървете от пъпките след бръснене в деликатната зона?

Топъл компрес 

Топлият компрес с памучна кърпа помага на тази нежна зона да се освободи от неприятния обрив по-бързо. По този начин порите на кожата се разширяват и позволяват на косъмчетата да се покажат, като така се предотвратява врастването и образуването на пъпки.

Ексфолирайте с натурален скраб за тяло

Ако имате чувствителна кожа е добре да не използвате агресивни ексфолианти, които увеличават риска от обриви и поява на пъпки. Натуралните ексфолианти, приготвени с природни естествени продукти са прекрасен начин да подготвите кожата за бръснене, както и да я обработите след това. 

Хидратирайте с кокосово масло

Кокосовото масло е чудодейно за кожата. То прониква в дълбочина, овлажнява кожата, прави порите по-широки, освобождава кожата от замърсявания, има антибактериално действие. 

Още по темата

5 трика за по-гладко бръснене

Алое вера

Приложете натурален гел от алое директно върху появилите се пъпки. Той намалява зачервяването, сърбежа, възпалението, защото има антибактериални свойства. Възпалената кожа се успокоява бързо и се връща към нормалното си състояние. 

Куркума

Куркумата е още една подправка, която има много мощни антибактериални свойства. Тя потиска възпалението и стимулира регенерацията на клетките.

Мощните антиоксиданти в нея ускоряват оздравителните процеси и предпазват от зачервяване и инфекции. 

Чесън

В чесъна се съдържат големи количества от активното вещество алицин. Той има много силни противовъзпалителни свойства. Помага за потискането на размножаването на бактериите. Направете си паста от пресован чесън и приложете върху засегнатите места по кожата. Задръжте пастата няколко минути. След това отстранете и изплакнете.