Здраве и красота

Домашни стягащи маски за повдигане на бюста

Натурална грижа за гърдите

06.08.2018г. / 11 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стегнатите и добре оформени гърди са мечта за всяка жена и радост за всеки мъж. За съжаление, гравитацията, недостатъчният синтез на колаген, хормоналните проблеми и факторите, свързани с теглото могат да накарат гърдите да изгубят своята красота.

За да повдигнете и съживите тъканта на бюста, опитайте някои вълшебни натурални маски, допринасящи за стягането и повдигането на гърдите.

Натурално уголемяване и стягане на бюста

Маска с кисело мляко и яйце 

Лактатната киселина в киселото мляко в комбинация с мощните протеини в яйцата прави истински чудеса с гърдите. Те подхранват тъканта им в дълбочина и стягат кожата.

Съставки:

  • 1 супена лъжица пълномаслено кисело мляко
  • 1 яйце 
  • 1 ампула витамин Е

Смесете всички съставки в купичка. Разбъркайте добре. Нанесете върху гърдите. Оставете да подейства 20 минути. Изплакнете и подсушете.

Маска с яйчени белтъци 

Протеините в белтъците, които имат за цел да изхранват и предпазват потенциално развиващия се плод в яйцето, имат свойството да възвръщат виталността на гръдната тъкан.

Гърдите ви искат да ви кажат нещо за здравето – чуйте ги!

Съставки:

  • 1 белтък 
  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • 1 супена лъжица мед 

Смесете в купа всички съставки. Разбърквайте енергично, докато се получи пенлива консистенция. Нанесете с масажиращи движения върху гърдите. Изчакайте, докато маската изсъхне и усетите, че започва да се стяга. Изплакнете задължително със студена вода, която оказва допълнително стягащо влияние.

Маска с ябълки 

Флавоноидите и антиоксидантите в ябълките стягат тъканите на бюста. Ще се убедите и в подхранващото им действие. В прясното мляко се съдържат хранителни протеини, изграждащи клетките и ревитализиращи тъканите.

Съставки:

  • 2-3 супени лъжици прясно изцеден ябълков сок 
  • 1 чаша прясно мляко 

Смесете съставките в купа. Разбъркайте. Нежно масажирайте с кръгообразни движения цялата повърхност на гърдите за около 5 минути. Оставете маската да подейства още 15 минути. Когато започнете да чувствате стягане и опъване, измийте със студена вода.

Маска със заквасена сметана

Заквасената сметана е много богата на протеини и е едно от най-добрите домашни средства при отпуснати гърди. Натуралните аминокиселини и мастни киселини в сметаната действат стягащо и повдигащо.

Свързани статии

Съставки:

  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 1 жълтък
  • 1 супена лъжица пресен лимонов сок 

Смесете съставките в купа. Нанесете по цялата повърхност на гърдите. Оставете маската за 30 минути. Изплакнете с топла вода.

Упражнения за стегнати гърди

Маска с ананас 

Ананасът съдържа активното вещество бромелаин. Той има противовъзпалителни свойства и помага за предотвратяването на накъсването и нацепването на съединителната тъкан във вътрешността на гърдите.

Съставки:

  • 1 супена лъжица паста от пресен ананас
  • 10 капки етерично масло от гроздови семки 

Смесете двете съставки, докато се получи гладка паста. Нанесете с масажиращи движения по тъканта на гърдите. Обгърнете ги с парче памучен плат и сложете спортен сутиен без банели за през нощта. На сутринта изплакнете с хладка вода. След като вземете душ масажирайте гърдите с маслото от гроздови семки за 2 минути. Оставете да попие без да отмивате.

Коментирай