Здраве и красота

Как да имате плосък корем след 40?

Елиминирайте подсладените напитки

16.02.2021г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С напредването на възрастта метаболизмът се забавя и загубата на тегло става все по-трудна. Ако наближавате 40 или вече сте в тази златна възраст, със сигурност желаете да поддържате добро тегло и привлекателна фигура. Няма жена, която да не иска да има плоско и секси коремче.

Как да го постигнете след 40-годишна възраст?

Най-напред изключете от менюто си бялата захар и сладкишите или сведете консумацията им до минимум. Ето и още няколко съвета.

Добавете полезни въглехидрати към менюто си

Въглехидратите са важна част от здравословното хранене, тъй като ни осигуряват енергия. Важно е обаче какъв вид точно консумираме. Тайната е във висококачествените въглехидрати, които се усвояват бавно и не предизвикват покачване на нивата на кръвната захар. Полезни въглехидрати са кафявият ориз, сладки картофи, бобови растения, нахут.

Елиминирайте подсладените напитки

Ако искате да сте в добра форма и да имате плоско коремче и след 40-годишна възраст, елиминирайте подсладените напитки, като кола, студени чайове, сокове от кутия, диетични напитки. Може да са ви любими и да сте свикнали да ги консумирате, но те са едни от причинителите на коремчетата.

Кои храни ще ви помогнат да бъдете винаги във форма

Правете планкове

Редовната физическа активност е от значение, ако искате да бъдете в добра форма. Едно от най-ефективните упражнения за стягане на цялото тяло е планк. Тук може да видите няколко различни варианта на планк. Включете ги във вашата спортна активност.

Калций и витамин D

Два хранителни елемента, от които се нуждаете във всяка възраст и особено след 40. Освен че са важни за здравето и функцията на костната система, не по-малко важни са и за редуцирането на мазнините. Добри източници на калций и витамин D са яйца, риба, гъби, броколи.

8 вида зърна, подходящи за отслабване

Протеини и зеленчуци

Колко често консумирате протеини и свежи зеленчуци? Ако искате да поддържате добро тегло и да имате плоско коремче опитайте се да увеличите консумацията им. Това ще направи менюто ви питателно и ще поддържате добри енергийни нива, особено ако спортувате. Не на последно място, не забравяйте, че мускулите се хранят с месо.

Свързани статии

Следвайте здравословна диета

Консумирането на твърде малко калории ще доведе до няколко негативни резултата. На първо място това се отразява на метаболизма и на загубата на тегло. Ако не се храните достатъчно или диетата ви изключва основни хранителни групи, това може да доведе до дефицит на хранителни елементи.

Ако спортувате, оскъдното хранене може да попречи на ефективните ви тренировки. Ето защо бъдете разумни с начина си на хранене, когато искате да отслабнете.

Помислете за мултивитамини

Мултивитаминните добавки не трябва да бъдат заместител на получаването на необходимите хранителни вещества от храната, но могат да помогнат да допълните храненето си, намалявайки риска от дефицит на хранителни елементи.

 

Коментирай