Здраве и красота

Какво се случва, когато ядете по 2 яйца на ден?

Подобряваме цялостното си здраве

17.12.2018г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че всекидневната консумация на 2 яйца може да подпомогне опитите ви за зачеване? Това се дължи на факта, че те съдържат витамини от групата В, които участват в баланса на половите хормони. Какво още се случва в тялото ви, когато изяждате по 2 яйца на ден?

Защита на мозъка

Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация между мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично доказано е, че този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Дефицитът на холин води до отслабване на паметта.

Помагат в отслабването

Според специалисти, ако следваме нискокалорична диета, в която се включва консумацията на яйца, ще ускорим процеса на отслабване. Хапвайте яйца на закуска, тъй като те ще ви осигурят ситост, енергия и ще ви помогнат да намалите количеството консумирана храна за деня.

6 от най-добрите напитки за млада кожа

Грижа за здравето на очите благодарение на лутеина

Нови изследвания показват, че кокошите яйца са богати на лутеин. Това вещество е много важно за доброто зрение. Когато на организма не му достига лутеин, настъпват разрушителни промени в очните тъкани и зрението се влошава необратимо.

Витамин D помага да се абсорбира по-добре калцият

Яйцата съдържат добри количества витамин D. Всички знаем, че този витамин е важен за здравето на костите и зъбите, но също така помага на тялото да усвои по-добре калция от приетата храна. Този минерал също играе ключова роля в здравето на костната система.

Подходящи чайове за всяка кръвна група

Осигуряваме си витамини от групата В, които са важни за кожата, косата и черния дроб

Биотин, витамин В12 и протеините, които се съдържат в яйцата, допринасят за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в тази полезна храна, подпомагат елиминирането на токсините от черния дроб.

Свързани статии

Намалява рискът от сърдечносъдови заболявания

Яйцата съдържат холестерол. Според последни изследвания, този холестерол не е вреден за здравето, тъй като е балансиран с фосфатиди. Редовната консумация на яйца ни осигурява омега-3 мастни киселини, които намаляват нивата на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от сърдечносъдови заболявания.

Намалява се рискът от рак

Холинът, който е толкова необходим за мозъка, също намалява риска от рак и по-специално рак на гърдата.

Не на последно място, яйцата ще забавят процесите на стареене.

Коментирай
Здраве и красота