Здраве и красота

7 прости съвета за плосък корем

Как да намалите подуването и коремните мазнини

01.03.2019г. / 16 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Наднорменото тегло е предпоставка за редица заболявания и здравословни състояния, но натрупването на мазнини конкретно около талията е особено опасно в дългосрочен план. То може да предизвика хормонален дисбаланс, диабет, сърдечносъдови заболявания, проблеми с черния дроб.

Как да редуцирате коремните мазнини и да намалите издуването на корема?

Натурални средства за редукция на коремните мазнини (галерия)

Яжте повече диетични фибри

Фибрите помагат в отслабването, регулират обмяната на веществата, намаляват кръвната захар и контролират отделянето на инсулин. Те се обработват бавно в червата, като по този начин регулират перисталтиката им и балансират чревната флора. Всички тези полезни действия на фибрите допринасят за намаляване на подуването и топене на коремните мазнини.

Не консумирайте трансмазнини

Хидрогенираните мазнини или трансмазнините са едни от най-опасните, тъй като многократно повишават инсулина в кръвта, следствие от което е инсулиновата резистентност. Тя е предпоставка за развитие на диабет и сърдечносъдови заболявания освен наднорменото тегло.

Намалете алкохола

Алкохолът носи много празни излишни калории на организма. Освен това причинява издуване на корема.

Увеличете приема на протеини

Протеините са едни от най-важните хранителни вещества, имащи пряко отношение към контрола на теглото. Не забравяйте, че злоупотребата с протеини би имала обратен ефект, тъй като това забавя обмяната на веществата, нарушава чревната флора и предизвиква запек и подуване. Винаги се старайте порцията ви да е балансирана и да съдържа мазнини, протеини и полезни въглехидрати в здравословно съотношение.

5 форми на корема – какво означават?

Свързани статии

Не забравяйте за упражненията

Магията с отслабването трудно би се случила без движение. Най-здравословният и полезен начин да отслабнете е като се движите повече. Наблягайте на упражненията за корем, ако страдате от натрупване на излишни мазнини в тази област.

Контролирайте нивата на стрес

Стресовите хормони оказват вредно влияние върху метаболизма и причиняват трупане на коремни мазнини. Спортуването, разходките сред природата, прекарването на време с любимите хора помага за редуциране на нивата на стрес в организма.

Намалете захарта до минимум

Трудно е да зарежете сладкото завинаги и никога да не посегнете към него. Звучи терористично и наистина много трудно. Затова се постарайте да сведете консумацията на захар до абсолютния минимум. Това ще се отрази не само на фигурата ви, но и на здравословното ви състояние.

Коментирай