Здраве и красота

6 вредни навика, които ни пречат да отслабнем

Разсейвате се по време на хранене

27.12.2018г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ограничена консумация на протеини, недостатъчно пиене на вода, пазаруване без списък, постоянен стрес и емоционално хранене... Това са само част от вредните навици, „благодарение“ на които не можем да постигнем така желаната фигура. Кои други е добре да елиминирате, за да бъдете в добро здраве и форма, вижте в следващите редове.

Търсите извинения, отлагайки промените за утре, понеделник, първия ден от месеца

Една китайска поговорка гласи: „Този, който се страхува да направи първата крачка, прекарва целия си живот на един крак“. Какво ще се промени в първия ден на месеца, седмицата, годината? Това са само оправдания, с които забавяте така желаната промяна. Започнете всеки ден да полагате малки усилия за вашата фигура и здраве. Само така ще успеете да направите големите промени.

С какво да се храните за по-красива коса?

Храните се недостатъчно

Не малко хора, които се опитват да отслабнат, през седмицата почти нищо не хапват, а когато дойдат почивните дни, се отдават на гуляй. Това е вреден навик, който няма да ви помогне да отслабнете. Вижте как може да редуцирате теглото си с правилото 80/20 и да си позволите сладки лакомства.

Държите вредни продукти у дома, а „правилните“ никога не са на разположение

Околната среда е от решаващо значение за това как ще се храним и какъв начин на живот ще имаме. Ето защо си осигурете повече здравословни храни у дома и намалете до минимум лакомствата, преработените меса, тестените изделия.

Не яжте тези храни, ако искате да стопите корема

Разсейвате се по време на хранене

От голямо значение за това дали и за колко време ще се почувстваме сити е начинът ни на хранене. Най-напред трябва да си осигурим комфорт, да не се храним на крак и да сдъвкваме храната бавно. Лош навик на повечето хора е да гледат телевизия, компютъра си или мобилния телефон, докато ядат.

Така мозъкът ви е фокусиран не върху храненето, а върху монитора. Сложен процес, свързан със секреция на хормони, отговарящи за ситостта. Следващия път когато се храните, съсредоточете се само върху храната си и оставете мобилния телефон настрана.

Свързани статии

Не спите достатъчно

Недоспиването носи редица неразположения, но и пречи на това да имаме хубава фигура. Сънят е важен за нашата младост, нива на енергия, физическо възстановяване, правилно функциониране на мозъка, хормоналната система и други системи в организма.

Когато не сте се наспали, тялото ви съвсем естествено иска повече храна и обикновено хапваме нездравословни закуски.

Не консумирате достатъчно плодове и зеленчуци

Растителните храни трябва да са половината от вашата диета. Зеленчуците и плодовете са богати на диетични фибри, витамини, минерали, които са необходими за здравето. Съотношението на зеленчуците към плодовете, в зависимост от целите ви, трябва да бъде между 7: 1 и 3: 1.

Коментирай