Здраве и красота

6 от най-добрите масла за кожата

Забавят процесите на стареене

16.04.2019г. / 06 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивата и здрава кожа се нуждае от всекидневни грижи, в които хидратацията е една от най-важните. Как се грижите за кожата на тялото си? Вероятно използвате кремове, лосиони, но не бива да забравяте и за грижата с масла. Наситени с антиоксиданти, те могат да подобрят значително нейното състояние.

Днес споделяме 6 от най-добрите, с които може да поглезите кожата си.

Масло от кокум

Маслото от кокум е чудесен заместител на какаовото масло. То е естествено омекотяващо средство, което лесно се абсорбира от кожата. Кокумът има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Подходяща грижа е и за мазна или склонна към акне кожа.

Масло от манго

Уханно и много подхранващо масло. Освен че подхранва кожата, за него се смята, че защитава кожата от UV лъчите. Маслото от манго е богато на витамини А, С и Е, които са едни от най-важните витамини за здравето и красотата на кожата.

Ежедневни навици, които правят мазната кожа още по-мазна

Масло от шеа

Ако искате да омекотите кожата в дълбочина и да намалите риска от появата на стрии, целулит, да повлияете белези, ползвайте масло от шеа. То е богато на мастни киселини, които спомагат синтеза на колаген, укрепват и подобряват еластичността на кожата.

Домашен балсам за устни с естествени съставки

Какаово масло

Богато на антиоксиданти, какаовото масло създава естествена бариера между естествените масла на тялото ви и външната среда, предпазвайки кожата ви. Какаовото масло намалява появата на стрии, действа противовъзпалително, подхранва кожата с витамини от групата В, витамин Е, има лек слънцезащитен ефект, забавя признаците на стареене, спомага за синтеза на колаген. Подходящо е за всички видове кожа и може да се комбинира с масло от шеа, кокосово масло.

Свързани статии

Масло от бабасу

Маслото се добива от палми, които се срещат предимно в Бразилия. То има високо съдържание на лауринова киселина. Нанесено върху кожата, маслото от бабасу попива бързо, оставяйки усещането за кадифена мекота. Подходящо е както за суха, така и за мазна кожа. Както останалите изброени масла, така и това е подходящо за подхранване на косата.

Бадемово масло

Чудесно масло, което е изключително богато на витамин Е и омега 6 мастни киселини. Редовното му нанасяне върху кожата може да предотврати преждевременното стареене причинено от ултравиолетовите лъчи. Може да го ползвате самостоятелно или да го добавяте към домашните пилинги за кожа.

Коментирай
Свободно време