Поддържането на добро здравословно състояние се крие в малките стъпки, които правим всеки ден за себе си. От чашата билков чай, до здравословната порция зеленчуци на всяко хранене, всяко нещо има значение, когато искаме да бъдем в добра форма.

Правила за здраве много, но дали не забравяме за някои? Като това да не пропускаме закуската, която не бива да е тестена закуска, да противодействаме на стреса, да внимаваме с вредните навици и т. н.

Днес в здравната ни рубрика, споделяме с вас 15 лесни стъпки за повече здраве.

Всяка сутрин започвайте деня си с чаша вода с малко пресен лимонов сок добавен към нея.

Един или два пъти седмично си правете разпускаща сауна (ако нямате здравословни проблеми).

Правете си пресни зеленчукови сокове. Не забравяйте и за здравословните смутита, които могат да бъдат част от вашата диета.

Имате излишни мастни натрупвания около талията? Отървете се от тях, те са предпоставка за развитието на редица здравословни проблеми.

5 комбинации от храни, които топят коремчето

Приемът на витамини и минерали е от изключително значение за доброто здраве.

Една полезна добавка към вашите смутита и фрешове може да бъде спирулина или моринга на прах.

Намалете до минимум консумацията на пакетирани храни и сладкиши.

Медитирайте поне по 5 минути на ден.

Не забравяйте да прегръщате всеки ден любим човек, приятел. Така тялото ви отделя ендорфини, които ви карат да се чувствате щастливи, а щастието е здраве.

Какво да похапнем следобед, за да преборим липсата на енергия

Прекарвайте достатъчно време сред природата.

Избягвайте храни с високо съдържание на захар, трансмазнини. Те причиняват дисбаланс на кръвната захар, което увеличава риска от диабет и други здравословни проблеми.

Прекарвайте обедната си почивка на открито, а не пред компютъра, ядейки.

Още по темата

Практикувайте йога или правете леки упражнения за разтягане.

Помислете за добавки с витамин D, ако не се излагате достатъчно на слънчева светлина и не консумирате добри количества храни богати на витамина.

Не забравяйте да добавите полезни подправки към ежедневното хранене, като джинджифил, куркума. Те са богати на важни антиоксиданти, подобряват храносмилането, подсилват имунитета.