Здраве и красота

5 промени, които помагат за премахване на коремните мазнини

Ускорете изгарянето на мазнини

27.05.2019г. / 13 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Борбата с коремните мазнини е доста тежка и всеки, който се е сблъсквал с този проблем може да го потвърди. Постигането на резултат идва с много труд и ограничения. Понякога обаче въпреки усилията талията не добива формата, за която се борим. Защо? Какво трябва да променим?

Причини да трупате мазнини около корема

За да ускорите процеса на топене на коремни мазнини без да се подлагате на драстични диети и десетки, стотици коремни преси на ден, променете 5 неща в ежедневието си.

Направете промените, от които имате нужда

Всяка промяна оказва влияние върху фигурата, състоянието на тялото и духа. Разберете какво в ежедневието и начина ви на живот причинява трупане на коремни мазнини и му противодействайте. Ако досега не сте правили упражнения, започнете. Ако не сте спазвали здравословен хранителен режим, сега е моментът да го направите. Ако не сте ползвали стълбите, а винаги асансьора и ескалатора, спрете да ги използвате. Малките промени помагат за цялостно подобряване на фигурата и тонуса.

Намалете въглехидратите

Не спирайте изцяло въглехидратите, защото те са важна част от метаболитните процеси в тялото. Ограничете техния прием, като елиминирате вредните захари и наблегнете на полезните въглехидрати, като плодовете, зеленчуците, бобовите, зърнените храни.

Другото важно, което трябва да направите по отношение на въглехидратите е да си позволявате по-голямо количество от тях в началото и по средата на деня, а от следобед до вечерта приемът им да е оскъден или никакъв. Така тялото ще успее да ги обработи преди да сте си легнали, а това е важно за балансиране нивата на кръвната захар, усвояване на собствения инсулин и разграждане на излишните мазнини.

Разтоварвайте се

За да стимулирате метаболизма можете да опитате да се храните с намалено количество калории 1-2 пъти в седмицата. Това са нещо като разтоварващи дни, в които тялото се освобождава от излишните токсини и изгаря повече мазнини за енергия.

Упражнявайте се правилно

Когато се опитваме да отслабнем, особено на определени места, сме склонни да се фокусираме единствено върху тях и да повтаряме конкретни упражнения с надеждата мастната тъкан там най-после да се стопи.

8 напитки, които топят коремните мазнини

Тази стратегия е грешна и в дългосрочен план не помага изобщо. Вместо това наблегнете на високоинтензивните упражнения, които изискват повече енергия за извършване, съответно изгарят повече мазнини за единица време, повишавайки значително сърдечния ритъм.

Движете се след хранене

Не е препоръчително да правите тежки или твърде енергични упражнения след хранене, защото затруднявате сърцето и кръвообращението. Ходенето обаче е суперподходящо, затова се разхождайте след хранене поне 1 час, ако имате възможност. 20-30 минути ходене също оказват много добро въздействие в ускоряване горенето на мазнините. Тази практика помага за ускоряване изгарянето на мазнини, понижаване нивата на инсулина и кръвната захар.

Коментирай