Здраве и красота

Домашни разкрасяващи маски, които ще ви трябват тази есен

Да подхраним изтощените от лятото коса и кожа

24.09.2019г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента се задава на хоризонта и трябва да сте подготвени да я посрещнете подобаващо. Въоръжете се с подходящите натурални продукти в грижата за кожата и косата, и запазете красотата си през този труден преходен сезон. Освен това ще ви е необходимо специално подхранване, тъй като в края на лятото косата и кожата са изсушени от жегата, вятъра и морската вода. 

3 маски за лице за стягане и свиване на порите>>>

Маска с мед и алое срещу акне

Медът има страхотни противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства, които подхранват кожата и я лекуват. Добрата хидратация, която предлага медът, също е важен в лечението и превенцията на акнето. Много видове акне се активират от слънчевата светлина, като кожата се възпалява. 

Съставки

  • 3 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица гел от алое

Смесете съставките. Нанесете върху суха, добре почистена кожа. Изчакайте да подейства 20 минути и изплакнете с хладка вода. 

Маска против петна с мед и канела 

За благата на меда вече споменахме. Канелата също има свойства, които задължително трябва да се споменат. Тя е изпълнена с мощни антиоксиданти, които помагат в регенерирането на клетките и забавянето на стареещите процеси. Освен това, канелата има и избелващи тена свойства, които помагат за премахването на пигментацията и тъмните кръгове, включително тези от неравномерен тен през лятото.

4 маски с мед за перфектна кожа>>>

Съставки

  • 3-4 супени лъжици мед
  • ½ чаена лъжичка канела на прах

Разбъркайте съставките и нанесете върху почистена и подсушена кожа. Оставете маската да действа 30 минути и изплакнете. 

Маска с жожоба и кокосово масло за коса

Маслото от жожоба трансформира както кожата, така и косата. То е изпълнено с антиоксиданти и полезни мастни киселини, които подхранват и хидратират в дълбочина. Ако косата ви е силно изтощена от лятото, подхранете я с тази здравословна комбинация. 

Домашни маски за премахване на черни точки>>>

Съставки

  • 1 супена лъжица кокосово масло 
  • 1 чаена лъжица масло от жожоба

Смесете двете съставки за няколко секунди в микровълнова или на водна баня, но не кипяща. Разбъркайте и нанесете върху косата. Оставете да подейства 30 минути. Правете маската 3 пъти седмично. 

Коментирай