Храните, които консумираме ежедневно, са нашите основни източници на витамини и минерали. Благодарение на тях, ние сме енергични, здрави, радваме се на красиви кожа и коса. Всеки сезон е уникален с това, че ни предлага определени храни, които се грижат за нашето здраве.

Преминавайки от един сезон към друг, в тялото ни се случват редица промени. Затова трябва да му помогнем да се адаптира към тях, чрез ежедневното си меню. Кои есенни храни ще се погрижат за здравето и красотата на вашите кожа и коса, вижте в следващите редове. 

Тиква 

Това е една от най-полезните храни за здравето и красотата на косата и кожата. Тиквата е богата на бета каротин, който тялото ни превръща във витамин А, който забавя появата на бръчки. Витаминът помага за защита на нашите клетки и кожа от увреждането на свободните радикали. Не на последно място, тиквата ни осигурява цинк, който намалява риска от образуване на акне, но стимулира обновяването на клетките. 

Хапвайте елда за отслабване и добро храносмилане

Тиквени семки 

Тиквените семки са суперхрана за женската красота. Те ни осигуряват цинк, витамини А и К, омега-3 мастни киселини, които поддържат здрава косата. Също така съдържат и мастни киселини и витамин С, които помагат за възстановяването на кожата и синтеза на колаген.