Здраве и красота

Рецепти за маски и скраб с кафе за перфектна кожа

Кафето е сред най-добрите естествени ексфолианти

30.10.2022г. / 07 03ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Кафето е сред най-евтините и ефективни средства за ексфолиране на кожата, така че нямаме никакви оправдания, че ексфолиантът ни е свършил и няма как да почистим лицето. Във всеки дом има кафе и е много лесно да го приложим и с разкрасителна цел, освен за събуждане.

Като естествен ексфолиант кафето помага да премахнем мъртвата, суха кожа, за да избистрим тена и да върнем блясъка на кожата.

За да ви помогнем в разкрасителните процедури ще ви издадем няколко рецепти за приготвяне на домашен скраб за ексфолиране с основна съставка кафе. Освен този продукт ще включим и други според това какъв ефект целим да постигнем.

Скраб за тяло (цел: по-гладка кожа)

1 кафена чаша смляно кафе, половин чаша зехтин

Сложете кафето в един контейнер и бавно започнете да добавяте зехтина. Смесете и разбъркайте внимателно, докато се получи хомогенна смес. Ако ви се стори, че сместа е твърде суха, добавете още малко зехтин, докато се получи желаната консистенция. Ако желаете може да добавите и етерично масло по ваш избор. С получената смес може да ексфолирате кожата 1-2 пъти седмично и ще се радвате на по-гладка кожа. Редовната употреба на този скраб може да спомогне за намаляване на портокаловата кожа и стриите.

>> 6 от най-добрите масла за кожата <<

Коментирай
Здраве и красота