Здраве и красота

10 начина да премахнете торбичките под очите

Но първо открийте причините за тяхната поява

28.03.2022г. / 13 48ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Често ли се взирате в огледалото, притеснени, че торбичките под очите ви стават все по-големи и видими? Ако забелязвате подобно нещо, дори и след като сте се наспали добре, време е да започнете да взимате мерки, за да забавите този процес, колкото се може по-дълго.

Тъй като зоната около очите е изключително фина, деликатна и чувствителна, това я прави много по-уязвима и изложена на вредни влияния.

Преди да започнете да полагате специални грижи за кожата в околоочния контур, помислете за причините, довели до образуването на неприятните торбички. Те могат да са няколко:

  • Наследствен фактор. За жалост, генетиката е сред основните причини за образуване на торбички в тази зона.
  • Остаряване. Както ние не ставаме по-млади, така и кожата ни няма как да замръзне във времето. С напредъка на годините времето се отразява и на нашата кожа. Особено уязвима е в зоната около очите, тъй като там тя е много тънка и с времето става още по-тънка.
  • Нездравословен начин на живот. Тютюнопушене, твърде честа консумация на алкохолни напитки, захарни изделия, недостатъчно сън – всичко това се отразява на състоянието на кожата ни.
  • Медицински проблеми. Хората, които страдат от алергии са изложени на по-голям риск от поява на тъмни кръгове и подпухване в зоната на очите. При липса на желязо, както се случва често по време на бременност и менструация също е възможно да се наблюдава по-сериозно подпухване в тази зона.
  • Дехидратация. Вследствие на липсата на вода в тялото може да се образуват торбички и тъмни кръгове.

1. Микс от етерични масла.


Трябват ви: 1 капка масло от лавандула, 1 капка лимоново масло, 1 капка масло от лайка и 1 чаена лъжичка вода. Смесете маслата и ги разбъркайте добре с водата. Нежно нанесете от сместа под очите, преди да си легнете да спите. Оставете маслата да действат през нощта.

Колко често да го правите? Повтаряйте го всяка вечер, за да премахнете торбичките и подпухването.

Защо това работи? Лавандулата има множество успокояващи свойства. Тя влияе омекотяващо и успокоява кожата и нервите в околоочната зона. Лимоновото масло спомага за успокояване на стреса и допринася с натурални антиоксиданти. Лайката има антивъзпалителни свойства и спомага за намаляване на подпухването по естествен начин.

Важно е, когато използвате етерични масла в близост до очите да ги нанасяте много внимателно, за да не попаднат в окото и да го раздразните.

>> Забавете стареенето с тези 7 правила <<

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 4 години )
Най-сигурния начин е да станем отново на 15 години- тогава торбичките веднага ще изчезнат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар