Всеки от нас има своите сутрешни навици. Някои започват деня си с проверка на социалните мрежи, други прекарват дълго време в тоалетната четейки списание, има и такива, които пропускат закуската и т.н. За съжаление, някои от нашите навици могат да навредят на здравето ни.

От кои 5 сутрешни навика е добре да се откажете още сега?

Пропускате сутрешния душ

Всеки ден ходим на работа, изправени сме пред различни ситуации, разрешаваме проблеми, търсим решения за тях... Според учени от Харвард, сутрешният душ ни помага да бъдем по-концентрирани и ни улеснява в търсенето на решения. Специалистите смятат, че душът позволява на мозъка да генерира нови и необичайни идеи.

Какво се случва в тялото, ако ядете твърде много млечни продукти?

Взимате си горещ душ

След края на работния ден това може би е отпускаща идея, но горещият сутрешен душ няма да ви разсъни, а ще увеличи желанието ви да се върнете обратно в леглото. От друга страна, по-хладният душ действа ободряващо.

4 от най-добрите антиоксиданти за кожата

Консумирате нездравословна закуска

Купичка корнфлейкс, тестени закуски, банички, кексове и т.н. Храни, които повишават нивата на кръвната захар, което е причина за покачването и на стойностите на инсулина. Скоро след като сте приели подобна висококалорична закуска, вашият апетит ще се повиши, но и ще се усещате летаргични, вместо енергични. Ето защо започнете деня си със здравословна порция протеини, мазнини и въглехидрати, хапвайки полезни храни, като яйца, сандвич с пълнозърнеста филийка, авокадо, малко домат.

Още по темата

Миете зъбите си след закуска

След консумацията на храни, емайлът става уязвим, особено ако сме хапнали цитрусови плодове, пили сме газирани напитки. За да намалим вредите върху зъбите си е препоръчително да отмием остатъците от храна, като изплакнем устата си с вода и измием зъбите си с паста 30 минути след консумацията на каквато и да е храна.

Признаци, че пиете твърде много вода

Пиете кафе на празен стомах

Чаша силно кафе след събуждане, повишава нивата на хормона на стреса кортизол, което ни прави по-напрегнати, без дори да осъзнаваме. Освен това, кафето на гладно вреди сериозно на стомаха. Според изследвания, най-доброто време за първото кафе за деня е три или четири часа след събуждането и след като сме закусили. Но ако сте свикнали да се разсънвате с него, добавете му малко мляко или сметана.

Не на последно място, след събуждане винаги започвайте деня си с една-две чаши вода, за да хидратирате тялото си.