Здраве и красота

5 интересни рецепти за домашни маски за лице

Как да направите кожата още по-здрава, жизнена, бляскава и гладка?

25.02.2020г. / 10 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грижата за кожата на лицето е от изключителна важност, ако искате да съхраните младостта и свежестта ѝѝ за по-дълго. За целта редовното прилагане на подхранващи и ревитализиращи маски с натурални продукти и дарове от природата оказва огромно влияние върху здравето на кожата.

Ето няколко полезни рецепти за домашни маски с природни продукти, които да опитате.

7 чудодейни маски за лице

Маска със сухо мляко

Сухото мляко е демонизирано от много хора, които погрешно го смятат за изкуствен заместител на млякото. То обаче е дехидратирано прясно мляко и има неговите свойства и качества. Можете да го използвате в грижата за кожата, като го включите в рутината си за красота.

Направете си маска, като смесите ¼ чаша мляко на прах с толкова вода, че да добие консистенция на гъста каша. Нанесете върху лицето, шията и деколтето. Оставете маската да изсъхне напълно преди да изплакнете с хладка вода. Тази маска има съживяващо и ревитализиращо въздействие благодарение на протеините в сухото мляко.

10 супер ползи от маските за лице

Маска с майонеза

Майонезата е богата на мазнини и протеини, заради основната ѝ съставка, а именно яйцата. За предпочитане е да приготвите домашна майонеза, а не да използвате готова от магазина, в която се съдържат всякакви добавени вещества и подобрители.

Тук можете да видите рецепта за домашно приготвена майонеза. Нанесете я директно върху почистена и подсушена кожа. Оставете я да подейства 20-30 минути и измийте с мек успокояващ гел за лице.

Полезни домашни маски за лице

Снимка: iStock

Маска с горчица

Горчицата съдържа антибактериалната съставка сулфур, която прави маската с горчица особено полезна при акнетична кожа, склонна към възпаления и гнойни пъпки. За целта изберете по-бледа на цвят горчица, която да не е толкова агресивна за кожата. Нанесете я на тънък слой за 15 минути върху кожата, като избягвате деликатните зони около устните и очите. Изплакнете с топла, но не гореща вода.

5 вълшебни маски за лице с грозде

Свързани статии

Маска с лимон

Лимонът съдържа хидроксилни киселини, които помагат за отстраняване на мъртвите кожни клетки, почистване на черните точки и облекчаване на акне и пигментация. Лимоновата киселина действа като натурален пилинг, който изсветлява тена и премахва несъвършенствата при редовна употреба.

Смесете сока от 1 лимон с ¼ чаша студено пресован зехтин или бадемово олио. Можете също да смесите половината от лимоновия сок с 1 супена лъжица мед. Нанесете върху почистена кожа и оставете да действа 15 минути.

Подмладяващи маски за лице и шия

Маска с мая

Маята за хляб съдържа живи дрожди, които са естествен пробиотик за вашата кожа. Смесете ½ пакетче жива мая, счукана на дребно, с няколко капки лимонов сок и 2 супени лъжици топла вода. Разбъркайте добре, докато се получи гладка паста. Нанесете върху почистена и подсушена кожа. Оставете да действа 15 минути.

5 подхранващи и хидратиращи маски за суха кожа

Коментирай