Здраве и красота

Защо да ползвате серуми, обогатени с витамин C?

Спомагат за възстановяване на кожните клетки

18.05.2020г. / 05 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че един от най-добрите витамини за здравето и красотата на кожата, спомагащ за запазването на влагата в нея е витамин С? Затова той много често влиза в състава на различни козметични продукти, като серумите. Тях обикновено нанасяме преди хидратираща грижа, избирайки, разбира се, този продукт, който е подходящ за нашия тип кожа.

Защо да ползвате серуми обогатени с витамин С?

Спомагат за възстановяване на кожните клетки

Редица научни изследвания са доказали, че антиоксидантът витамин С, играе ключова роля в процеса на регенерация на увредените кожни клетки. Освен че е важно да консумираме достатъчно полезни храни, богати на важния витамин, серумите обогатени с него засилват процеса на възстановяване на кожата.

4 антистареещи витамина за млада кожа

Елиминират нарушителите

Когато менюто ни е богато на антиоксиданти, те помагат на тялото да се бори със свободните радикали, засилват имунитета. По същия начин витамин С помага на кожата. Абсорбира се лесно от нея и намалява вредното влияние на свободните радикали в резултат на околната среда, UV лъчите, мръсния въздух.

Помагат за облекчаване на акнето

Изследвания сочат, че витамин С може да намали възпалението при кожа, склонна към образуването на акне, като спомага за зарастването ѝ, успокоява зачервяванията. Също така витаминът помага и за синтеза на колаген и еластин, които допринасят за нейния по-добър външен вид и здраве.

5 ползи от витамин C за красотата

Намаляват последиците от стареенето

Стареенето на кожата е естествен процес, който няма как да спрем, но можем да забавим или да помогнем на кожата ни да старее красиво.

Свързани статии

Още една добра причина да ползваме серуми, обогатени с витамин С, е това, че спомагайки за синтеза на колаген и еластин, кожата ни става по-стегната, еластична, гладка и със свеж тен. Бръчките се появяват по-бавно.

Топ 10 антистареещи храни за жени (галерия)

По-малко пигментни петна

Трудно е да опазим кожата си от появата на пигментни петна, а понякога тяхното премахване може да отнеме месеци. Витамин C помага за намаляването на синтеза на меланин, който причинява хиперпигментация. Смята се, че витаминът е добра грижа и за намаляване на тъмните кръгове под очите. Ето защо, нанасяйки редовно върху кожата си серуми обогатени с него, кожата ни има по-сияен и равномерен тен.

Коментирай