Знаете ли, че един от най-добрите витамини за здравето и красотата на кожата, спомагащ за запазването на влагата в нея е витамин С? Затова той много често влиза в състава на различни козметични продукти, като серумите. Тях обикновено нанасяме преди хидратираща грижа, избирайки, разбира се, този продукт, който е подходящ за нашия тип кожа.

Защо да ползвате серуми обогатени с витамин С?

Спомагат за възстановяване на кожните клетки

Редица научни изследвания са доказали, че антиоксидантът витамин С, играе ключова роля в процеса на регенерация на увредените кожни клетки. Освен че е важно да консумираме достатъчно полезни храни, богати на важния витамин, серумите обогатени с него засилват процеса на възстановяване на кожата.

4 антистареещи витамина за млада кожа

Елиминират нарушителите

Когато менюто ни е богато на антиоксиданти, те помагат на тялото да се бори със свободните радикали, засилват имунитета. По същия начин витамин С помага на кожата. Абсорбира се лесно от нея и намалява вредното влияние на свободните радикали в резултат на околната среда, UV лъчите, мръсния въздух.

Помагат за облекчаване на акнето

Изследвания сочат, че витамин С може да намали възпалението при кожа, склонна към образуването на акне, като спомага за зарастването ѝ, успокоява зачервяванията. Също така витаминът помага и за синтеза на колаген и еластин, които допринасят за нейния по-добър външен вид и здраве.

5 ползи от витамин C за красотата

Намаляват последиците от стареенето

Стареенето на кожата е естествен процес, който няма как да спрем, но можем да забавим или да помогнем на кожата ни да старее красиво.

Още по темата

Още една добра причина да ползваме серуми, обогатени с витамин С, е това, че спомагайки за синтеза на колаген и еластин, кожата ни става по-стегната, еластична, гладка и със свеж тен. Бръчките се появяват по-бавно.

Топ 10 антистареещи храни за жени (галерия)

По-малко пигментни петна

Трудно е да опазим кожата си от появата на пигментни петна, а понякога тяхното премахване може да отнеме месеци. Витамин C помага за намаляването на синтеза на меланин, който причинява хиперпигментация. Смята се, че витаминът е добра грижа и за намаляване на тъмните кръгове под очите. Ето защо, нанасяйки редовно върху кожата си серуми обогатени с него, кожата ни има по-сияен и равномерен тен.