Здраве и красота

4 невероятни овлажнителя за кожата на ръцете

Подобряват вида на кожата и я хидратират

01.06.2020г. / 10 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Честото миене на ръцете, използването на антибактериални гелове, по-агресивни сапуни, излагат на риск от дехидратация, деликатната им кожа. Не е достатъчно маникюрът ни да е перфектен, ако кожата на ръцете не изглежда поддържана. За щастие има няколко невероятни овлажнителя, които могат да ѝ помогнат винаги да бъде подхранена.

Вижте с кои да се поглезите.

Бадемово масло

Бадемовото масло е едно от най-подходящите за подхранване на сухата кожа. Ръцете ни постоянно се излагат на вода, препарати, слънце, студ, а това изсушава кожата им. Маслото е богат източник на мастни киселини, които помагат на кожата да задържа влагата за по-дълго време.

Също така ѝ осигурява здравословните витамини А и Е. Витамин Е намалява сухотата, докато витамин А я прави по-гладка и мека. За да направите ръцете си по-привлекателни, ползвайте масло от сладък бадем. Можете да го нанесете самостоятелно с лек масаж или да го комбинирате с други масла като кокосово например.

Възстановете кожата на ръцете си с тези масла

Гел от алое вера

Гелът от алое вера е изключително богат на антиоксиданти, витамини Е, С и бета-каротин, които поддържат кожата хидратирана и подобряват вида ѝ. Гелът от алое спомага и за подобряване на тена на кожата, но също така ѝ помага да се възстанови при повърхностни наранявания, като рани от порязване, изгаряне, стимулира растежа на нови клетки. Може да ползвате готов гел от алое или свежи листа алое, от които да си извлечете гела.

Идеи за маникюр, подходящ за всеки сезон (галерия)

Масло от ший

Още една подхранваща грижа за кожата на вашите ръце. Маслото от ший е богато на овлажняващи кожата агенти, които предотвратяват изсушаването, много добре се приема при нанасяне и спомага за нейното възстановяване.

Свързани статии

Масажирането на маслото от ший ще подобри кръвообращението, ще направи кожата по-еластична и красива.

Натурално кисело мляко

То е част от нашите маски за лице, коса, но ръцете ще ви благодарят, ако ги поглезите с неговите невероятни качества. Киселото мляко е с високо съдържание на антиоксиданти като витамин В, алфахидрокси киселини и калций. Хидратира и задържа влагата в кожата за по-дълго време. Може да го ползвате самостоятелно или да го комбинирате със зехтин, розова вода. Просто нанесете върху ръцете си качествено кисело мляко и го оставете да действа 15-20 минути. Изплакнете с вода и ако е необходимо нанесете подходящ крем.

Коментирай