Здраве и красота

Упражнения за корем, различни от коремни преси

За стегнат и красив корем

15.07.2020г. / 14 16ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: Istock

Снимкa: Istock

Едни от най-трудните за редуциране са коремните мазнини. Освен че е добре да добавим към менюто си храни, които спомагат за по-ефективното елиминиране на излишните натрупвания, има упражнения, които можем да направим част от нашата спортна рутина. Вижте освен любимите коремни преси, кои други 3 упражнения ще ви помогнат да имате красив корем.

Планинско изкачване/катерене

Ефективно упражнение за корем и бедра, което имитира планинско изкачване. Застанете в позиция за планк с изпънати ръце. Бавно сгънете единия крак в коляното и го издърпайте нагоре към гърдите. След това върнете крака обратно в първоначалното му положение. Същото движение направете и с другия крак. Така редувайте краката, като направите по 10-12 повторения за всеки, две или три серии.

Упражнения с ластици за бедра и дупе

Класически планк

Планкът е едно от най-ефективните упражнения за стягане на корема, като същевременно помага и за укрепването на раменете, гърдите и дупето. Поставете лактите на пода на ширината на раменете. Ръцете са успоредни една на друга, краката са събрани. Повдигнете тялото така, че теглото да се поеме от ръцете и пръстите на краката. Дупето не трябва да е твърде високо, нито да пада към пода, гърбът е изправен. Опитайте се да се задържите в тази позиция около 30 секунди, като постепенно може да увеличавате секундите. Ако сте начинаещи, направете 2 серии по 30 секунди.

Свързани статии

Сумо/дълбок клек

Сумо клековете ще ви помогнат да стопите корема, но и да оформите дупето и бедрата. Може да ги изпълнявате с гиричка, която да държите с двете си ръце между краката или с пудовка. Разположете краката си малко по-широко от ширината на раменете. Стъпалата са леко встрани. Ако няма да клякате с тежест, поставете ръцете си на гърдите например.

3 упражнения за стегнато дупе, различни от клекове

Гърбът е изправен, коремът е стегнат. Започнете да клякате бавно, докато се опише ъгъл от 90 градуса или тялото трябва да е успоредно на пода. Поддържаме стегнато тялото, след което се връщаме в изходна позиция. Направете 2 серии по 10 повторения, ако сте начинаещи.

Снимки: Istock

Коментирай