Здраве и красота

Знаете ли как правилно да поставяте фибите?

Оказва се, че повечето жени са ги използвали погрешно цял живот

14.06.2020г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фибите са едни от най-разпространените и стари приспособления за прихващане на косата. Почти невъзможно е да не сте ползвали фиби поне веднъж в живота си. Сега си спомнете как точно сложихте фибата. Замисляли ли сте се как е правилно да го правите?

Оказва се, че има значение как поставяте фибата за по-доброто прихващане на косата и задържането на фибата стегната през целия ден. Както знаем, фибите имат два ръба – изправен и накъдрен. Първото, което повечето жени биха направили без да се замислят е да захванат косата откъм гладкия ръб на фибата.

Стилни прически с фиби (галерия)

Това всъщност е погрешното използване на фибите. Най-често срещаната грешка при използването на фибите е поставянето им с гладката страна откъм главата.

Как трябва да поставяте фибите?

Всъщност се оказва, че фибите се поставят тъкмо обратното – с назъбената страна откъм главата и правата страна откъм външната страна. По този начин дизайнът на фибата позволява повече захват на косата, по-трудното ѝ измъкване от фибата и задържането на прическата възможно най-дълго.

Чудни перли в косата – лесно и евтино!

Ефектът се подсилва и от това, че правата страна на фибата е по-трудно забележима в косата. Така ще прикриете употребата на прихващащи елементи, ако не искате те да се виждат.

Щрак-щрак! Фиби в косите

Разбира се, употребата на фибите е свободна и според вкуса на всяка жена. Някои дами имат „послушна“ коса, която лесно застава. Такива коси са чупливите и тези с мек косъм, които не се изхлузват лесно от шноли, ластици и фиби, каквито са правите коси с лъскав и твърд косъм.

Коментирай