Здраве и красота

Най-подходящите дамски парфюми за лятото

Когато термометрите показват над 25 градуса, използвайте леки и свежи аромати

03.07.2020г. / 17 01ч.
Мария Дуковска
Най-подходящите дамски парфюми за лятото

Когато зимата вече е в миналото и пред нас е слънчевото лято, искаме определено по-леки и свежи ухания. Скриваме тежките мускусни аромати в чекмеджето и вместо това цитрусови и флорални парфюми царуват на тоалетката. Открийте четирите, според нас, най-добри категории за горещия период от годината.

Дамските парфюми, също като дрехите, трябва да бъдат избрани правилно за сезона. Ако не искате да се откажете напълно от по-сладки и по-тежки есенции, оставете ги за специални поводи, например галавечеря. Когато термометрите показват над 25 градуса, използвайте леки и свежи аромати. Ще се почувствате като в ефирна къса рокля – женствена и секси.

Плодово-цитрусова категория

Ако ароматът на сочен бергамот или сладка мандарина ви кара да се усмихвате, определено трябва да добавите флакон от тази категория към колекцията си. Уханията с нотки на лимон, грейпфрут, портокал или екзотични цитруси са идеалният избор, когато става дума за летни парфюми. Те добавят свежест, имат положителен ефект върху сетивата и са толкова леки, че можете да ги носите от сутрин до вечер. Разбира се, можете да изберете плодов коктейл или да заложите на композиция с дървесни и флорални акорди.

Ако цитрусите не са ви любими, винаги можете да посегнете към доказан и също толкова сочен парфюм на базата на сладки плодове, като малини, диня, ябълка, праскова. Уханните коктейли, направени от техните сокове, перфектно се вписват в лятното настроение.

Водна категория

Тя има голяма група почитатели, защото е свързана с чистота, морския бриз, вятъра и свободата. Обикновено това са семпли аромати, имащи само няколко нотки, но перфектно съчетани, благодарение на които усещате истински летен дъжд върху кожата си. Често са придружени от нежни цветя или цитруси, които подсилват свежия аромат.

Флорална категория

Лятото е идеално време за флорални парфюми. Те са много женствени, универсални и затова много популярни. Цветните есенции са добри както за ежедневието, така и за вечерен коктейл. Букети, съставени от теменужки, рози, жасмин, момина сълза или карамфил, ще зарадват както жени с романтични души, така и бизнесдами.

Зелена категория

Зелените аромати са естествени, освежаващи и модерни. Най-често се свързват с прясно окосена трева, влажна гора или китна поляна. Сред предпочитаните са сочните тревни нотки, зелените растения, билките, ветивер, розмарин и лавандула. Производителите, които искат да избегнат прекалено сухия или мокър характер на парфюма, добавят към него смола, хвойна или плодове. Благодарение на тези съчетания се създават интересни и разнообразни парфюми, идеални за лятото.