Здраве и красота

ETAT PUR: нека дадем на кожата само това, от което се нуждае

Марката използва 300 съставки, прецизно подбрани заради своята чистота, безопасност, ефикасност

20.07.2020г. / 16 20ч.
Аз жената
Снимка: Etat Pur

Снимка: Etat Pur

ETAT PUR е най-новата марка в семейството на NAOS, френската козметична компания, създател на BIODERMA и INSTITUT ESTHEDERM.

Иновативните продукти на бранда са формулирани на принципите на екобиологията – да дават на кожата само това, от което се нуждае, нито повече, нито по-малко. Марката използва 300 съставки, прецизно подбрани заради своята чистота, безопасност, ефикасност и хармония с кожата, от над 30 000 съставки в козметичната индустрия.

ETAT PUR предлага две продуктови линии – Чиста биомиметична грижа за кожата и Чисти активни молекули. Линията Чиста биомиметична грижа за кожата се състои от продукти за почистване и хидратация, съдържащи единствено биомиметични съставки, които са идентични, сходни или наподобяващи естествено наличните такива в кожата. Нормалната, здрава кожа се нуждае само от нежно почистване и хидратация, съобразени с типа кожа. При наличието на кожен проблем обаче, на помощ идват Чистите активни молекули.

Линията Чисти активни молекули е разработена, за да таргетира различни проблеми чрез концентрирани, високо ефикасни формули, които могат да се прилагат както върху конкретна зона, така и върху цялото лице. Осемте Чисти активни молекули в портфолиото третират бръчки, загуба на еластичност, несъвършенства, омазняване, чувствителност, дехидратация и липса на блясък, като позволяват множество персонализирани комбинации, съобразени с нуждите на кожата.

На лансиращото събитие на марката на 7 юли, избрани журналисти и инфлуенсъри се запознаха отблизо с продуктите на бранда. В Korner, новото коуъркинг пространство в София, гостите получиха персонализирана дермо консултация с препоръка за подходяща грижа.

Презентацията на марката включваше интервю с Орели Гийо, Директор „Научни проучвания“ на NAOS и един от създателите на ETAT PUR. На въпроса как са избрани съставките в продуктите, Гийо обясни:

„Гледайки композицията на хидролипидния филм, ще открием над 100 различни съставки. Кожата е изключително сложен орган, така че ако искате да я подхраните и да ѝ дадете качествени и полезни съставки, трябва да се съобразите с това. Ако, например, кожата Ви е много суха, тя има нужда от повече липиди, но не просто от един липид. Ако използвате само едно масло, това няма да бъде достатъчно. Ние разработихме формула, групирайки различни масла, за да подхраним кожата с пълна композиция от важни липиди. Така даваме на кожата наистина най-доброто за нея.“

ETAT PUR стартира в България със собствен онлайн магазин на etatpur.bg.

Коментирай