Здраве и красота

Как да променим грижата за кожата през есента

От какво се нуждае кожата ни през този сезон, за да е здрава

06.10.2020г. / 15 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не е тайна, че през есента кожата започва да търпи промени. С намаляване на температурите влажността на въздуха също се понижава, което създава допълнителни условия за дехидратация на кожата. Хидратираната кожа е здрава, еластична, свежа. За да остане такава и през есента, кожата се нуждае от специална грижа, с която да ѝ помогнете да се възстанови и да засияе отново.

Преминете към по-овлажняващ почистващ продукт

С идването на есента и понижаването на температурите кожата става още по-податлива на загуба на така необходимата влага. Почистващите продукти крият опасност от допълнително пресушаване на кожата. Затова подберете специален почистващ продукт, адекватен за вашата кожа и най-вече с овлажняващи свойства.

Маски с есенни плодове за красива кожа

Не прекалявайте с ексфолирането

Ексфолирането на кожата е важно, за да бъде освободена от мъртвите клетки, мастните натрупвания, себума. През есента обаче ексфолирането не трябва да става прекалено грубо и прекалено често. За чувствителна кожа, изгубила добрата си хидратация е добре да се ексфолира веднъж седмично или на две седмици. Така ще се избегнат раздразнения и кожни проблеми.

Снимка: iStock

Вгледайте се и отвъд повърхностната грижа за кожата

Важно е да се грижите за кожата си на повърхността, но и да я подхранвате отвътре. Похапвайте повече сезонни плодове и зеленчуци. Те са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, от които кожата се нуждае.

Домашен измиващ лосион за красива и здрава кожа

Разнообразявайте хидратацията

За да стимулирате кожата си през есента, разнообразявайте продуктите за хидратация. Не се фокусирайте единствено върху един продукт. Редувайте хидратиращи продукти с различна плътност и интензивност. Използвайте серуми, бустери, овлажняващи кремове, лосиони, почистващи гелове, етерични масла.

Коментирай
Свободно време