Здраве и красота

Есенни суперхрани за здрави коса и кожа

Женската красота се нуждае от тях

23.09.2019г. / 16 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Храните, които консумираме ежедневно, са нашите основни източници на витамини и минерали. Благодарение на тях, ние сме енергични, здрави, радваме се на красиви кожа и коса. Всеки сезон е уникален с това, че ни предлага определени храни, които се грижат за нашето здраве.

Преминавайки от един сезон към друг, в тялото ни се случват редица промени. Затова трябва да му помогнем да се адаптира към тях, чрез ежедневното си меню. Кои есенни храни ще се погрижат за здравето и красотата на вашите кожа и коса, вижте в следващите редове. 

Тиква 

Това е една от най-полезните храни за здравето и красотата на косата и кожата. Тиквата е богата на бета каротин, който тялото ни превръща във витамин А, който забавя появата на бръчки. Витаминът помага за защита на нашите клетки и кожа от увреждането на свободните радикали. Не на последно място, тиквата ни осигурява цинк, който намалява риска от образуване на акне, но стимулира обновяването на клетките. 

Хапвайте елда за отслабване и добро храносмилане

Тиквени семки 

Тиквените семки са суперхрана за женската красота. Те ни осигуряват цинк, витамини А и К, омега-3 мастни киселини, които поддържат здрава косата. Също така съдържат и мастни киселини и витамин С, които помагат за възстановяването на кожата и синтеза на колаген. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ano ( преди 4 години )
Еее, и тоя сайт започна да слага една статия на 15 страници, аман и изкуствени кликове и трафик да искате, губите читатели!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
taka e. zapasila sum se s mnoogo ot tezi hrani, sama si gi proizvejdam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар