Здраве и красота

3 камъка, помагащи за отслабване

Повишават мотивацията

16.12.2020г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Процесът на елиминиране на излишните килограми е съвкупност от здравословно хранене, редовна физическа активност, разбира се в дългосрочен план. Отслабването не бива да бъде стресиращо, не трябва да следваме рискови диети. Но дори и да изберем здравословен план, който да се превърне и в начин на живот, първите седмици, месеци, докато тялото се пренастройва, се оказват истинско изпитание.

От друга страна знаем, че има различни красиви камъни с благоприятен ефект върху нашето физическо и емоционално здраве. Вижте 3 камъка, които стимулират желанието да отслабнем.

Храни, препоръчани от диетолози за тънка талия

Син апатит

Покачването на излишните килограми и тяхното поддържане често е резултат от преяждане с нездравословни храни. Да се сложи край на нездравословната връзка с храните, които вредят на нашето здраве и преминаването към един балансиран начин на хранене (в комбинация със спорт) може да се окаже допълнително стресиращ процес с почти никакви резултати. Започваме драстична диета, мислим постоянно колко много килограми трябва да свалим, имаме очаквания това да се случи за максимално кратки срокове.

Полезни храни за контрол на кръвната захар и диабета

В резултат спазваме режим няколко дни, а след това се наяждаме с любими и вредни храни, които ни осигуряват физически и емоционален „комфорт“. Тогава ни е нужен син апатит. Красив камък, който може да носим под формата на бижу, потискащ апетита. Освен че се смята, че помага за контрол на глада за вредни храни, смята се, че синият апатит има положителен ефект върху нервната система, костите, емоционалния баланс.

Свързани статии

Содалит

Още един камък за вашата колекция от бижута, който ще ви мотивира по време на диета. Смята се, че содалитът подпомага метаболизма, насърчава притежателя си да избира по-здравословни храни.

Също така намалява стреса, напрежението и действа благоприятно на функцията на щитовидната жлеза.

Прозрачен кварц

Този камък символизира яснотата, засилва вътрешната енергия, помага да бъдем упорити в постигането на целите, но и да избираме онези храни, които са полезни за нашето здраве. Прозрачният кварц намалява и тревожността, спомага за детоксикиране, помага за вътрешния баланс, особено този на чакрите. Също като останалите два камъка може да се ползва по време на медитация или да се носи като бижу.

Снимки: istock

Коментирай