Здраве и красота

Как да направите косата блестяща с домашни средства

Можете да върнете блясъка на изтощената коса и вкъщи

16.12.2020г. / 15 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коя жена не би искала косата ѝ да блести на светлина. Това е мечтата на всяка дама. Красивата, лъскава и блестяща коса е тайното женско оръжие, най-женственият аксесоар, с който събираме погледите.

Здравата коса блести, подхранената още повече. Грижата за косата може да стане и вкъщи с подходящите домашни средства. Не е нужно да посещавате скъпи фризьорски салони, за да върнете блясъка на косата си.

Как да добавите повече блясък в косите

Ето как можете да получите бляскавия ефект и у дома.

Кокосово масло

Кокосовото масло е страхотно ефективно природно средство за бляскава и подхранена коса. Кокосовото масло подхранва в дълбочина с полезни мазнини, хидратира и съживява косъма. Освен това стимулира и растежа, като това би могло да помогне при косопад.

Загрейте малко кокосово масло в купа. Нанесете върху суха коса, докато е още топло. Масажирайте добре, за да втриете маслото в косъма. Срешете косата с гребен, за да разнесете маслото от корена до върха. Увийте старателно с найлонова шапка за баня. Покрийте с кърпа и оставете да действа за през нощта. На сутринта измийте с мек шампоан.

Зехтин

Зехтин екстра върджин притежава фантастични свойства за косата. Той овлажнява и обогатява с незаменими мастни киселини, връщащи блясъка на косата. Богат е на антиоксиданти и витамин Е, които могат да предотвратят накъсването и да помогнат за възстановяването на косата.

4 природни маски за копринена коса

Загрейте малко зехтин. Нанесете върху суха коса, докато е топъл, но не горещ. Избягвайте скалпа. Гледайте да нанесете от средата на косъма към краищата. След като сте разнесли добре с гребен, сплетете косата на плитка и увийте с кърпа за през нощта. На сутринта отново измийте с мек шампоан.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет подобрява състоянието на косъма, връща блясъка и премахва мъртвите клетки от него, тъй като е с естествен пилинг ефект. Оцетът връща живината и блясъка на косъма, като премахва всички натрупвания по него и го кара да засияе отново.

Маска срещу косопад и за сияен блясък

Разредете 3-4 супени лъжици ябълков оцет в чаша вода. Измийте косата си. Нанесете балсам, изплакнете. След като приключите, изплакнете косата си с ябълковия оцет, без да плакнете с още вода. Изцедете косата и увийте с кърпа.

Семена от сминдух

Семената от сминдух са богати на желязо, витамин С, протеини, лецитин и калий. Тази прекрасна комбинация може да подобри състоянието на косата, да я сгъсти, да подсили естествения ѝ блясък и да я направи по-лъскава.

Популярни домашни средства, които всъщност съсипват косата

Накиснете семена от сминдух във вода и ги оставете да престоят една нощ. На сутринта пасирайте семената заедно с водата, така че да се получи гладка паста. Нанесете тази маска върху мокра коса и оставете да действа 30 минути. Измийте с мек шампоан и изплакнете.

Коментирай