Здраве и красота

Разкрасяващи маски за очи за всяка зодия

Подхранват и озаряват кожата

02.01.2021г. / 07 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Зодия Козирог – Маска с домати

Доматът е известен със своите избелващи и успокояващи свойства, които благоприятстват кожата. Ще ви трябва малко количество намачкана месеста част на домата. Може да нанесете само нея, но може да добавите и няколко капки зехтин. Кожата ще е озарена и подхранена. Разбира се не забравяйте 10 минути, след като маската е престояла, да я изплакнете с хладка вода и да нанесете подходящ крем.

Зодия Водолей – Маска с мед и бадемово масло

Едно от най-добрите масла в грижа за кожата, забавящо появата на бръчки и подобрявайки вида ѝ, е бадемовото. То е подходящо за всеки тип кожа. Добавете няколко капки от него към 1 с. л. мед. Нанесете в областта на долния клепач и към бръчките „пачи крак“. След 10 минути изплакнете с хладка вода. Усещате ли кожата си по-стегната и озарена? Сега може да завършите вашия ритуал с нанасянето на подходящ крем.

Маски с куркума за сияеща кожа

Зодия Риби – Маска с куркума и ананас/авокадо

Следващия път, когато си купувате свеж ананас, направете малко парче от него на пюре и добавете щипка куркума. Уникална маска за зоната на околоочния контур, която стяга кожата, озарява и намалява пигментните петна. Ако не разполагате с ананас, авокадото също ще се погрижи за красотата ви. Трябва ви отново малко парче добре узряло авокадо, направено на пюре, щипка канела и 10 минути време.

 

Коментирай