Здраве и красота

6 начина за натурален детокс на тялото с храна

Натурални начини да прочистите организма

19.01.2021г. / 12 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Голяма част от имунната ни система е концентрирана в чревната флора. Ако полезните бактерии в червата не са в достатъчно добро състояние, детоксикирането на организма и предпазването му от болестотворни процеси се затруднява. Можем да помогнем на тялото си със силата на храната. Някои храни имат невероятни ползи в детоксикирането. Ето кои са те.

Малки стъпки за всекидневен детокс на тялото

Авокадо за детокс на черния дроб

Високият холестерол може да причини омазняване на черния дроб или стеатоза. Авокадото съдържа полезни мазнини, които блокират токсичността на клетките на черния дроб и могат да допринесат за понижаване на лошия холестерол. Включвайте авокадото по-често в менюто си.

Ананасът понижава холестерола

Активното вещество в ананаса – бромелаин, има свойството да разгражда мазнините и мастните натрупвания. По този начин тялото ни успява правилно да разгражда протеините и да освобождава енергия. Правилният метаболизъм е от ключово значение за контрола на холестерола. Ето защо ананасът е много полезен за понижаване на кръвното налягане, сърдечносъдовия риск и образуването на плаки по съдовете.

6 храни за детокс на тялото след празниците

Киселото зеле детоксикира и прави кожата по-чиста

Ферментиралите храни са много полезни за здравето на чревните бактерии. Те ги подхранват и доставят важни фибри, от които тялото има нужда. Това прави усвояването на витамини и минерали по-лесно за организма. Резултатът е повече енергия и нормален естествен детокс на тялото.

Пресните и сушените кайсии облекчават запек

Запекът причинява задържане на токсини в тялото. За да облекчите изхождането, наблегнете на пресните и сушени кайсии. В тях, както и в други сушени плодове, има изобилие от фибри, които подхранват бактериите в червата и ускоряват техните движения.

Диви плодове за детокс на черния дроб,

Свързани статии

Грейпфрут за енергия и топене на коремни мазнини

Грейпфрутът има свойството да подсилва метаболизма и да насърчава редукцията на излишни мазнини, особено около корема и талията. Тези мазнини са и най-опасни за здравето. Те повишават риска от метаболитен синдром, инсулинова резистентност и диабет. Намаляването на коремните мазнини е от ключово значение за здравето и отслабването.

Най-важното за детоксикиращите режими

Краставицата освежава дъха

Краставиците са съставени предимно от вода и фибри. Те са прекрасно средство да детоксикирате цялото си тяло. Полезни са и за прочистване на устната кухина от бактерии, оставящи лош дъх. Краставиците стимулират образуването на слюнка, която прочиства устата от остатъците от храна.

Коментирай