Здраве и красота

4 ползи за кожата от пилинга с морска сол

Детоксикира и освежава

19.01.2021г. / 08 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Морската сол ни е добре позната. С нея овкусяваме ястията си, правим топли компреси, когато страдаме от възпалени синуси. Но тя е и чудесна грижа за кожата на лицето и тялото. Ползвали ли сте пилинг приготвен с нея? Вижте няколко добри причини да опитате тази грижа.

Разкрива красотата

Лекият масаж на кожата с пилинг, приготвен с морска сол, спомага за премахването на мъртвите кожни клетки. Важно е редовно да ексфолираме кожата си, тъй като така възпрепятстваме натрупването им. Когато рядко си правим пилинг, кожата изглежда по-дебела, вяла, суха, лющи се. От друга страна, ексфолирането със солен пилинг, спомага за разкриването на нейния блясък.

Как да използвате кокосово масло срещу целулит

Усещане за лекота и свежест

Когато си правим масаж при специалист на лицето или тялото, след тази приятна процедура се усещаме така, сякаш голяма част от напрежението е снето, усещаме лекота. Пилингът с морска сол, който можем да си направим у дома, също действа ободряващо, прочистващо. Това до голяма степен се дължи на подобряване на кръвообращението, което допринася и за това кожата ни да има по-свеж и сияен вид.

Пилингът също спомага и за елиминирането на бактериите от кожата, отпушването на порите. Морската сол има антисептични качества и когато се прилага върху кожата, тя може да помогне за унищожаване на бактериите и да намали възпалението.

5 ползи от прилагането на мед върху кожата

Грижим се за регенерацията на кожата

Ексфолирането със скраб приготвен с морска сол, насърчава и регенерацията на здрави кожни клетки. Това помага на кожата да има по-стегнат вид, равномерен тен, подобрява нейната текстура и тонуса ѝ.

Детокс и по-малко стрес

Морската сол е естествен детоксикатор, тъй като солта абсорбира токсините от кожата. Знаете ли, че в Древността, римляните и гърците са ползвали топла морска вода, като вид отпускаща терапия? Масажът с пилинг от морска сол може също да се нарече терапия срещу стрес, която дори може да подобри качеството на съня.

Свързани статии

Как да си приготвите у дома такъв пилинг?

Има много разнообразни варианти на пилинги с морска сол. Към вашите рецепти може да добавяте спирулина на прах или зелен чай матча на прах, етерични масла, масло от шея, макадамия, мед, мляно кафе, зехтин и други.

Ето една примерна рецепта. В купичка комбинирайте ½ ч. ч. морска сол – ако зрънцата ѝ са твърде големи, може да я счукате леко. Към солта добавете ½ ч. ч. кокосово масло, настърганата кора на 1 лимон или лайм.

Всичко се разбърква добре. Важно е пилингът да се прави на предварително измита кожа на лицето или тялото. Нанася се внимателно, с въртеливи движения, без натиск, за да не се надраска кожата. Масажирайте около 2-3 минути. След като го изплакнете с хладка вода, задължително нанесете подходящ крем.

Коментирай