Здраве и красота

Богата комбинация от масла, забавяща стареенето на кожата

За повече красота

21.06.2020г. / 05 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всяка кожа е уникална, различна и има своите специфични нужди. Но всеки тип кожа се нуждае от подхранване, без значение дали е суха или смесена към мазна. С напредване на възрастта, появата на фини линии става по-видима, пигментните петна стават все по-упорити, кожата губи своя чар.

Днес споделяме с вас комбинация от масла, богати на антиоксидантни съставки. Антиоксидантите помагат в борбата със свободните радикали, които могат да имат вредни ефекти на клетъчно ниво, увреждайки клетъчните мембрани на клетките в кожата. Тази богата подхранваща грижа е подходяща както за кожата на лицето, така и за кожата на тялото.

Маски за лице с жълтъци – за красива и млада кожа

Като начало, изберете основно масло, към което ще добавяте другите масла за забавяне стареенето на кожата, като:

Масло от сладък бадем – има високо съдържание на антиоксиданта витамин Е;

Масло от кайсиеви ядки – има високо съдържание на антиоксиданта витамин А;

Масло от авокадо – съдържа антиоксидантни витамини A, E и D и незаменими мастни киселини;

Най-добрите съставки за вашата кожа според зодията

Какаово масло – съдържа витамин Е и е известно със своите хидратиращи свойства;

Масло от шеа – съдържа витамини A, E и F, също така осигурява на кожата колаген и есенциални мастни киселини.

Какви масла да добавите към основното, което сте си избрали?

Масло от кафе – чудесно масло за всеки тип кожа, богато на антиоксиданти и мастни киселини, имащо противовъзпалителни свойства. Редовното му нанасяне върху кожата спомага за синтеза на колаген и еластин.

Тест: Най-добрите храни според типа кожа

Маслото от шипка – съдържа бета-каротин, гама-линоленова киселина, която помага за засилване на защитната бариера на кожата, като по този начин предпазва от по-нататъшно увреждане;

Маслото от моркови – ще ви осигури каротин и други антиоксиданти, подпомага еластичността на кожата. Важно е да го ползвате в малки количества, задължително в комбинация с други масла, тъй като може да причини кожни раздразнения;

Свързани статии

Масло от семена на нар – съдържа флавоноиди, които са растителни химикали, имащи антиоксидантни свойства и помагат да се предпази кожата от увреждане. Мастните киселини в него също защитават кожата, поддържат я хидратирана и подобряват нейната текстура.

Ето една примерна комбинация. В бурканче сложете 1 с.л. какаово масло с 5 капки масло от кафе и 5 капки шипково масло. Разбъркайте добре и нанесете тази комбинация върху чиста и суха кожа. Ако ще нанасяте върху тялото си, увеличете количеството на съставките.

Снимка: iStock

Коментирай