Здраве и красота

Натурални хидратанти, които имате в кухнята си за красива кожа

Край на сухата кожа през зимата

20.01.2021г. / 10 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Добрата хидратация е съществена за състоянието на кожата. Добре овлажнената кожа е свежа, здрава, предпазена от вредните влияния на околната среда. По-малко вероятно е да получите бръчки и фини линии, ако се грижите кожата ви да е добре хидратирана.

Употреби на кокосовото масло в грижата за красотата

Най-добрата хидратация се получава от природата. В кухнята си всеки има някои продукти, с които може да подхрани и овлажни кожата си по най-добрия начин.

Зехтин

Зехтинът е натурална мазнина, богата на омега-3 мастни киселини, които подхранват кожата в дълбочина и я хидратират добре. Можете да го използвате за почистване на кожата, както и вместо хидратант.

Авокадо

Авокадото също е едно много богато на есенциални мастни киселини натурално средство, което хидратира кожата изключително добре, особено през зимата. Намачкайте едно авокадо. Добавете към него 1 чаена лъжица мед и 1 чаена лъжица зехтин. Направете гладка паста и нанесете върху кожата за 20 минути. Маската хидратира и подхранва сухата кожа в дълбочина.

5 от най-добрите масла против бръчки около устните

Компрес с прясно мляко

Когато кожата е много суха, тя става раздразнена, зачервена, появява се сърбеж и дискомфорт. За да го облекчите, нанесете компрес с прясно мляко върху кожата за 10 минути. Млякото съдържа млечна киселина, която подхранва кожата и има лек ексфолиращ ефект, който стимулира обновяването на клетките.

Алое вера

Гелът от алое вера е натурален продукт от природата, надарен с фантастични хидратиращи, подхранващи и успокояващи свойства. Той е прекрасен начин не само да овлажните кожата натурално, но и да облекчите дискомфорта при акне, изгаряния, възпаления, алергични реакции по кожата.

По-гладки крака след бръснене – каква е тайната?

Свързани статии

Кокосово масло

Кокосовото масло е много богато на полезни мазнини, които навлизат в кожата в дълбочина и правят чудеса с нея. Неслучайно то е основен компонент в редица козметични продукти. То има успокояващи и хидратиращи свойства, които правят кожата мека и гладка.

Грешки в почистването на лицето, които вероятно правите

Добавете любимото си етерично масло към ваната  

За подхранена кожа можете да добавите по няколко капки от любимото си хидратиращо етерично масло към ваната си. Ако не взимате вана, а предпочитате душ, добавете етерично масло към душ гела си, за да накарате кожата си да сияе и да си върне свежия вид.

Коментирай