Здраве и красота

7 цвята за повече релакс и по-малко стрес

Помагат ни да разтоварим мислите си

27.01.2021г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато някой ни попита как се успокояваме след напрегнат ден, обикновено споделяме, че си взимаме топла вана с масла, спортуваме, сипваме си чаша вино, отиваме на масаж, слушаме любимата ни музика, хапваме нещо вкусно и т. н. Не бива да забравяме, че цветовете в нашето ежедневие също могат да ни помогнат да се почувстваме по-добре. Вижте кои действат успокояващо.

Синьо

Когато търсите релакса в синия цвят, избирайте по-меките, ненаситени нюанси. Сините багри имат невероятната сила да намаляват стреса. Успокояват мислите, забавят сърдечната честота, кръвното налягане и тревожността. За синьото дори се смята, че има охлаждащ и стягащ ефект.

Как да използваме цветовете за отслабване

Зелено

Още един спокоен, тих цвят, който създава приятно усещане, когато сме облечени в него или е около нас под някаква форма, като обзавеждане, растения, чаша за кафе и т. н. Зелените нюанси символизират природата, създават красота, привличат хармонията, разсейват безпокойствието и ни помагат да се чувстваме свежи.

5 символа с невероятна сила

Розово

Розовото е друг цвят, който насърчава спокойствието и мира. Според фъншуй, розовото успокоява различните енергии в една стая и ги занижава, насърчавайки баланса. Правилният нюанс на розовото може да изглежда красиво в почти всяко помещение в дома. За да не ви действа напрягащо, а отпускащо, избирайте по-меките, кадифени и пастелни цветове.

Жълто

Жълтият цвят винаги ни помага да се усмихнем, да се почувстваме по-енергични. Жълтото не дава шанс на тъгата и лошото настроение, затова винаги е хубаво да имаме подръка чаши с жълто и когато сме дисбалансирани, да си приготвим любимата ни напитка в жълти чаши.

Аромати, които ни правят щастливи

Бяло

Белият цвят символизира яснота, чистота и свежест. Ако изпитвате силен стрес, обградете се с повече бяло, за да снемете напрежението и да избистрите вашите мисли. Важно е бялото да е чисто, но не прекалено ярко, защото има обратен ефект.

4 камъка за по-малко стрес и баланс на емоциите

Лилаво

Лилавите нюанси символизират сила, мир и мъдрост. По-меките нюанси ни помагат да внесем повече баланс и вътрешен мир, а когато са в комбинация с аромата на лавандула, цветя, тогава наистина забравяме за стреса. Според някои изследвания, силата на медитацията може да бъде десет пъти по-голяма под виолетова светлина. Бъдете внимателни с декора в лилаво у дома, с нито един красив цвят не бива да се прекалява.

Сиво

Сивото е друг цвят, който противодейства на напрежението. То създава усещане за охлаждане, добре се комбинира с бяло, нежни розови и лилави нюанси. Сивото е цветът на силата и стабилността.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )