Здраве и красота

10 статии за здравословно хранене

За да бъдете винаги в добра форма

12.02.2021г. / 08 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здравословното хранене не е нито мода, нито диета. То е начин на живот, грижа за тялото и духа, и със сигурност ни помага да бъдем по-здрави, енергични, красиви, мотивирани. Днес от рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас 10 статии, които ще ви разкрият как да се храните по-здравословно.

Храни, които потискат глада за сладко (галерия)

Без значение дали любимото ни лакомство е шоколадът или сладките тестени изкушения, тортите или пастите, едно е сигурно – честата им консумация и то в големи количества не само застрашава стройната ни фигура, но и поставя в риск здравето ни.

Витамини и минерали за добро храносмилане

Храносмилателните проблеми възникват в резултат на лоша абсорбция и недостатъчно елиминиране на отпадъците. Вижте от кои витамини и минерали не бива да се лишавате и защо.

„Снимка:

Какво се случва в тялото, когато спрете млечните продукти?

Някои хора решават след определен етап от живота си да спрат консумацията им или следват диетични режими на хранене, които не включват млечни продукти. Какво се случва с тялото ви, когато спрете консумацията им?

Как да направите смутито си още по-здравословно и полезно

През определени часови диапазони, както и в зависимост от физическата ви активност, всяко смути трябва да бъде съобразено с тези фактори и да съдържа различни хранителни вещества.


5 прости начина да се предпазите от диабет тип 2

Много хора са предразположени към диабет тип 2 в продължение на години без да подозират. С погрешния си начин на живот, хранене и продължително обездвижване те в крайна сметка допринасят за отключването на това заболяване.

Билки и подправки за всяка част от тялото

Знаете ли, че консумацията на чай от лайка може да помогне за намаляване на менструалната болка, за понижаване на кръвната захар, за по-бързо възстановяване от настинки и грип?

6 малки закуски, намаляващи възпаленията в тялото

Нездравословно хранене, заседнал начин на живот, вредни влияния на околната среда... Всичко това излага телата ни на постоянен стрес, натрупване на свободни радикали, което води до редица възпалителни процеси.

Храни, които подобряват кръвообращението и намаляват риска от съсиреци

Редовната физическа активност и начинът на хранене са в основата на доброто кръвообращение. Вижте кои храни могат да ви помогнат по естествен начин да поддържате здраво тялото си.

7 признака на повишена чувствителност към глутен

Чудите ли се дали глутенът не е виновен за подуването, газовете, диарията и целия този коремен дискомфорт, който усещате? Възможно е. Също така е възможно да не страдате от глутенова непоносимост, алергия, цьолиакия, а да имате повишена чувствителност към глутена.

Полезни и вредни храни за черния дроб (галерия)

За да се грижим добре за черния си дроб не е достатъчно просто да внимаваме с алкохола. Храната, която консумираме има огромно значение за неговото състояние и функции.


Коментирай
Свободно време