Здраве и красота

10 причини да бягате редовно

Бягането повишава общата ни мотивация

02.03.2021г. / 14 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: adidas

Снимка: adidas

Животът постоянно ни изправя пред предизвикателства и промени, а в такива моменти, ние сякаш се чувстваме на кръстопът. Можем да изберем един от два пътя – да не продължим напред или да тръгнем с нагласата, че можем да се приспособим и да извлечем ползи за себе си, да променим живота си към по-добро.

Как? Вярваме и всеки ден го доказваме на себе си, че спортът може да променя живота. Вярваме, че ако искаме да се грижим добре за своя дух и тяло, няма какво да ни спре. За нас всяка крачка е здраве, предизвикателство да подобрим своите лични рекорди. И знаем, че спортът винаги ще ни мотивира, а ние ще сме стимул за тези, които сега започват. Вие спортувате ли редовно? А колко често бягате на открито или във фитнес залата?

Спомням си това, което ме вдъхнови да опитам поне да започна да тичам в парка на открито или на бягащата пътека във фитнеса. Винаги съм се възхищавала на Шарлот, героинята от „Сексът и градът“, която поддържаше духа и тялото си дори в трудни за нея моменти чрез спорт и по-специално бягане.

Престраших се. Започнах да следвам схемата 1 минута бягане, 1 почивка. Така постепенно увеличавах времето, докато достигна максимално време за бягане с по-малко пауза.

Когато избирате спортна активност, знайте, че екипировката е най-верният съюзник. За бягането, компромис с качеството на обувката няма как да направя. От години се доверявам на adidas, а в последния им модел ULTRABOOST 21, направо се влюбих.

Той е специален модел заради качествата, които притежава и които всеки бегач, дори любител, би оценил високо. Защото бягането трябва да доставя удоволствие, а не след него да се чувстваме изтощени, да ни болят ставите и този дискомфорт да ни откаже.

С adidas ULTRABOOST 21 с всяка крачка получавам повече енергия, благодарение на обновената Torsion система в подметката на обувката. Докато бягам, имам усещането, че стъпвам не върху настилка, а върху малки трамплинчета. Това се дължи на технология, предоставяща 15% повече стабилност в огъването в предната част на обувката. Забавно е!

В допълнение подметката BOOST е с 6% повече пяна в увеличената част на петата, което ми осигурява повече възвръщане на енергията и комфорт при всяка крачка.

Когато бягате е много важна изработката на горната част на обувката, за да може да имате не само повече свобода на движение, но и оптимална поддръжка на стъпалото, без излишна тежест, за максимален комфорт.

В ULTRABOOST 21 това се дължи на PRIMEKNIT+. В допълнение, горната част на модела е изработена от PRIMEBLUE материали, които съдържат минимум до 50% рециклирана Parley пластмаса от океаните.

Тичам с новите си обувки и се чувствам еуфорично, дори когато времето реши да ме изненада и да завали дъжд, знам че съм направила най-добрия избор по отношение на спортна обувка.

Вярвам, че всяко нещо се появява в живота ни в точния момент. Така е и с новите ми adidas ULTRABOOST 21, за които искам да разкажа на приятелите си и на всички, които са мотивирани да спортуват повече или сега започват.

Те са тук, за да променят нашето отношение към бягането, моето отношение към бягането. Те са тук, за да ни докажат, че бягайки редовно, ние се грижим за подобряване на своето ментално и физическо здраве. За мен бе изключително любопитно да разбера, че от adidas са провели глобално проучване, според което бегачите показват 20% по-завишени нива на енергия, в сравнение с хора, които не бягат.

Новите adidas ULTRABOOST 21 се предлагат в разкошни цветови гами, особено дамските модели. Сигурна съм, че изборът на цветове не е случаен. Както знаем, ярките багри като розово, жълто, зелено, лилаво, ни помагат да се почувстваме по-енергични, да намалим стреса, но също така повишават и нивото на нашата мотивация. В идеален цветови баланс и максимум комфорт за стъпалото, светът ни очаква. Защото когато решим да спортуваме, нищо не може да ни спре.

За финал, искам да споделя с вас няколко незаменими ползи от редовното бягане, без значение дали е сред природата, в спортната зала, без значение по кое време на деня.

Ето моите 10 причини да бягам редовно:

1. Бягането ми помага да стопя излишните мастни натрупвания в областта на корема. И не само. Известно е, че тази активност е една от най-добрите за редуциране на излишните калории в цялото тяло. В допълнение, така се изграждат и красиви, релефни мускули.

2. Дори и да съм имала натоварен ден, след бягане се чувствам по-освежена. Само няколко минути са необходими, за да се събуди тялото и да се прогони умората, тъй като спортът го поставя в състояние на възбуда.

3. Знам, че така забавям процесите на стареене на тялото си и изглеждам по-млада. Бягайки, помагам на тялото си да елиминира част от токсините, но не само това. Кожата ми се подобри значително. Стана по-сияйна, стегната. Стойката ми се промени, а западни проучвания показват, че физическата активност забавя процеса на стареене на клетките в човешкото тяло.

4. Грижа се за здравето на сърцето си. Научно доказано е, че редовната физическа активност и специално аеробните тренировки като бягането, допринасят за контрола на нивата на холестерола, телесното тегло, кръвното налягане, кръвната захар. Всичко това помага на сърцето да бъде по-здраво.

5. Успявам да балансирам емоциите си, защото спортът помага да намалим стреса и да повишим нивото на серотонин и допамин – познати още като хормони на щастието.

6. Повишавам здравината на своите кости, мускули и стави. Това от своя страна допринася да постигам по-добри резултати във фитнес тренировките ми, намалява риска от контузии, развитието на остеопороза.

7. Грижа се за хормоналния си баланс и здравето на щитовидната жлеза. Спортът в комбинация с балансирано хранене е най-добрата формула за постигането на този баланс за добро общо здравословно състояние, за намаляване на неразположенията свързани с предменструалния синдром, менопаузата.

8. Бягането ме мотивира да се храня по-здравословно и то съвсем естествено. Виждам как фигурата ми се променя от редовното бягане и съответно правя по-разумен избор за храна. Освен това, редовната физическа активност ми помага да поддържам в баланс нивата на инсулин и кръвна захар и така не изпитвам постоянен глад.

9. Подобрявам мозъчната си функция. Спортът помага за увеличаване на кръвните клетки, подобрява кръвообращението. Това е важно, защото така всеки важен орган в тялото получава достатъчно количество кислород и хранителни елементи, за да функционира правилно.

10. Моите нови спортни обувки adidas ULTRABOOST 21. Винаги са с мен, когато искам да почувствам удоволствие и свободата от това да бягам.

Грабнете вашите adidas ULTRABOOST 21 и споделете вашите впечатления. Вдъхновете себе си и хората около вас да се грижат повече за своето здраве.

<iframe width="640" height="360" src="https://video2.ibg.bg/repository/mp4/Adidas.Runners.Ultraboost.21.Final.mp4.1614327488.mp4" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>


Снимки: adidas

Коментирай
Здраве и красота