Здраве и красота

Какво се случва с тялото, ако включите кленов сироп към закуската

Полезен за здравето

23.02.2021г. / 05 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кленовият сироп е един прекрасен естествен заместител на захарта. Той е популярен сред любителите на сладките изкушения, които обаче избягват захарта от здравословни съображения. Оказва се, че кленовият сироп е не просто вкусен и сладък, а има и множество ползи за организма и красотата.

Какво ще се случи, ако включите малки количества кленов сироп към закуската си всеки ден?

Диета с кленов сироп

Имунитетът ви може да се повиши

Добавянето на кленов сироп към сутрешната ви закуска може да подобри функциите на имунната система и да ви предпази от вируси и бактерии. Това е така благодарение на цинка, намиращ се в кленовия сироп. Той спомага за възстановяването и изграждането на бели кръвни клетки, които са част от имунната система.

Кожата ви може да се подобри

Кленовият сироп съдържа голямо количество антиоксиданти. Замяната на захарта с кленов сироп може да бъде доста добър избор, имайки предвид богатството на антиоксиданти в него. Те са важен фактор за състоянието на кожата. Имат свойството да се борят със свободните радикали, които причиняват възпаления и стареене.

Как да подсладим кафето си без захар

Снимка: iStock

Добра хидратация

Ако добавите кленов сироп към сутрешната си рутина, това ще ви хидратира добре. Той е чудесен източник на електролити, което подпомага хидратацията и поддържането на баланса на минералите в тялото.

Увеличава броя сперматозоиди

Кленовият сироп е полезен за мъжкото здраве, тъй като благодарение на цинка в състава си, той подпомага репродуктивните способности на мъжете.

Кокосова захар – защо е по-полезна от всички захари?

Повишава енергията

Полезните естествени захари в кленовия сироп дават енергия и добър старт на деня. Много подходящ е преди тренировка. Голямото количество антиоксиданти в комбинация с въглехидратите пък помага за възстановяване след тренировка.

Прави косата лъскава и блестяща

Добрата хидратация е важна за косата. Цинкът и антиоксидантите в кленовия сироп са важен компонент за състоянието на косата. Те я правят бляскава, жизнена и с гладък косъм.

8 здравословни алтернативи на сладкишите

Полезен за сърцето

Кленовият сироп в комбинация с овесени ядки, например, е чудесен избор за закуска за здраво сърце. Антиоксидантите и цинкът имат свойството да намаляват риска от инфаркт и атеросклероза. Кленовият сироп намалява лошия холестерол, което понижава риска от натрупване на плаки по съдовете. Цинкът заздравява и укрепва стените на артериите.

Коментирай