Здраве и красота

5 вида чай при главоболие

Имат болкоуспокояващи свойства

26.04.2021г. / 16 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чаят е една от най-консумираните напитки. Съществуват множество видове чай, приготвени от различни билки, коя от коя с по-здравословни ползи. Ако страдате от главоболие, вероятно ви е омръзнало да посягате към медикаментите за успокояване на болката. Можете да се възползвате от предимствата в борбата с главоболието, които някои видове чай предлагат.

3 вида полезен чай, които да включите в диетата си

Кои са най-полезните чайове при главоболие?

Зелен чай

Зеленият чай е много богат на антиоксиданти. Той има свойството да стимулира настроението, да повишава бдителността, концентрацията, да дава енергия. В него се съдържат известни количества кофеин, който има благотворен ефект върху главоболието. Зеленият чай намалява стреса, подобрява качеството на съня и допринася за намаляване на болката в главата, причинена от напрежение.

5 здравословни причини да пиете повече чай

Чай от кора на върба

Чаят от кора на върба е още едно добро средство за облекчаване на главоболието. Според проучване, публикувано в списание Phytotherapy Research, цитирано от goodnet.org, чаят от кора на върба облекчава болките в главата със сила, подобна на аспирина, но без страничните му ефекти спрямо храносмилателния тракт. Чаят от кора на върба има аналгетични и болкоуспокояващи свойства, които го правят естествена алтернатива на болкоуспокояващите медикаменти.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил има полезни свойства в храносмилането и намаляването на гаденето, повръщането, болките в стомаха. Той има и благоприятно въздействие при главоболие. Чаят от джинджифил може да облекчи болките, да подпомогне намаляването на световъртежа и гаденето, причинени от силни мигренозни пристъпи.

Най-добрите чайове за отслабване

Чай от мента

Чаят от мента е известен с полезните си свойства по отношение на успокояването на стомашни болки и неразположения. Той е едно добро средство и при главоболие. Ментата има свеж и приятен вкус, а активните вещества в тази билка имат аналгетични, но и антимикробни и антиалергенни свойства. Чаят от мента успокоява централната и периферната нервна система, като по този начин релаксира мускулите и успокоява болката.

Чай от лайка и ползите му за духа и тялото

Чай от лайка

Чаят от лайка е още една прекрасна напитка, която може да помогне в справянето с главоболието. Той е добър приятел и в подобряването на съня. Страдащите от безсъние могат да се възползват от качествата на чая от лайка преди сън. Той има свойството да подпомага и функциите на имунната система, особено при настинки и вирусни инфекции. Добро средство е и в борбата с главоболието.

Какво се случва в тялото, ако пиете чай от лайка всеки ден

Коментирай