Здраве и красота

Най-добрите чайове за отслабване

Ускоряват метаболизма и топят мазнини

17.12.2020г. / 10 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако не обичате чай, една от най-добрите причини да започнете да пиете по-често е отслабването. Почти всеки човек има несъвършенства и натрупани тлъстинки, от които иска да се отърве. Редовната консумация на чай би могла да ви помогне да се справите с тази нелека задача. Чудодейните ефекти на чайовете са много.

Според healthline.com, някои видове чай са шампиони в приноса си за отслабването и стимулирането на метаболизма. Сред тях са китайският традиционен ферментирал чай, чаят улонг/оолонг, които ускоряват изгарянето на мазнини в тялото.

3 сутрешни напитки за отслабване

The National Library of Medicine публикува проучване, според което пиенето на чай улонг/оолонг ежедневно в продължение на 3 дни може да изгори с до 281 калории повече в сравнение с пиенето на чиста вода.

Друг чай, който заслужава специално внимание и който има много добри ефекти в изгарянето на мазнини и отслабването, е китайският ферментирал черен чай пу-ер. Според Healthline, съществуват редица изследвания, които показват положителните ефекти в отслабването от приема на екстракт от пу-ер.

6 чая, които да пиете по време на месечен цикъл

Що се отнася до приема му под формата на чай проучванията не са така мащабни, но се предполага, че този вид китайски чай има немалко ползи в тази посока. Чаят пу-ер се свързва с намаляване на холестерола, борбата с оксидативния стрес в организма благодарение на антиоксидантите в състава си, регулиране на кръвната захар, пише vertwellhealth.com.

Кой е шампионът на чайовете за отслабване?

Всеки чай има редица ползи за здравето. Повечето от тях допринасят и в изгарянето на мазнини. Дори добре познатият чай от лайка, който познаваме главно като чай с успокояващи свойства, може да допринесе в отслабването.

Свързани статии

7 важни ползи за здравето от цейлонския чай

Един вид чай обаче се откроява като особено ефикасен в отслабването и това е зеленият чай. Той има способността да намалява възпалението в тялото, да неутрализира оксидативния стрес и да подпомага редукцията на теглото. Пиенето на зелен чай всеки ден в комбинация със здравословен режим на хранене може да помогне в по-бързото разграждане на излишните мазнини, пише today.com.

Проучване от 2008 година показва, че хората, които пият зелен чай всеки ден в продължение на 12 седмици са отслабнали средно с около 3,300 кг за периода. Проучването показва, че редовната консумация на зелен чай може да ускори метаболизма за продължителен период от време.

Чайове за млада и здрава кожа

Коментирай