Как да стегнете кожата на врата, за да я предпазите от увисване?

5 полезни съвета за млада кожа на шията

29.04.2021г. / 10 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С напредване на възрастта кожата губи еластичността си. Отслабването също е фактор за нарушаването на нейната структура, еластичност и гладък свеж вид. Кожата на врата е една от уязвимите зони, които притесняват много жени. Тя е видима и може да ви накара да изглеждате дори по-възрастни, ако е отпусната и набръчкана. Има някои начини да въздействате на кожата на шията, така че да намалите отпускането и увисването ѝ преди да сте прибегнали до хирургични намеси.

Какво можете да направите, за да намалите увисването на кожата на шията?

6 неща, които издават възрастта ви

Използвайте продукти за поддържане на еластичността на кожата

Преди всичко е важно всяка дама да запомни, че е важно да се грижи за кожата си не само от челюстта нагоре, а и надолу. Много жени забравят да нанасят необходимата грижа върху шията, а наблягат само върху лицето. Вратът се нуждае от хидратиране, подхранване, ексфолиране и постоянна грижа също толкова, колкото и лицето.

По отношение стимулацията на производството на колаген и обновяването на клетките на кожата ретиноидите са незаменим помощник. Включването им в рутината в грижата за кожата е добър начин да подобрите състоянието ѝ и да забавите процесите на стареене.

Вредни навици, предизвикващи увисване на гърдите

Стимулирайте производството на колаген

Насърчаването на синтеза на колаген е от съществено значение в борбата със стареенето на кожата на шията. С всяка изминала година от живота ни синтезът на колаген намалява и това е естествен физиологичен процес. Можете да му противодействате, като обмислите хранителни добавки с хидролизиран колаген, който се усвоява най-добре от тялото. Той съдейства за изграждането на еластин и фибрилин – едни от най-важните молекули за изграждане на кожата.

* Важно е да се консултирате с лекар, преди да взимате каквито и да е хранителни добавки.

Снимка: iStock

5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки и увисване на кожата

Нанасяйте слънцезащита върху шията

Когато нанасяте слънцезащитен крем или лосион върху лицето си преди да нанесете грима, не забравяйте за врата. Той също се нуждае от добра защита срещу слънчевите лъчи, особено през лятото, когато е изложен директно на влиянието им. Слънцезащитата е задължителна част от рутината за кожата, която участва в забавянето на стареещите процеси и увисването на кожата на шията.

Нанасяйте козметичните продукти от долу нагоре

За да противодействате на гравитацията, нанасяйте продуктите в грижата за кожата на врата от долу нагоре. Така въздействате върху кожните влакна и структури, като ги подпомагате.

Методи за третиране на отпусната кожа

Йога за лице

Можете да опитате йога за лице, с която да въздействате върху лицевите мускули и тези на шията. Стягането им допринася за доброто състояние на кожата и запазване на младостта ѝ за по-дълго.

Коментирай