Здраве и красота

Методи за третиране на отпусната кожа

Как да стегнем разтегнатата кожа след отслабване?

14.10.2014г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Отслабването е хубаво, когато е търсен ефект. Стига да не страдате от сериозно заболяване, което предполага драстична загуба на тегло, отслабването е полезно за организма, помага му да функционира правилно и улеснява куп проблеми, свързани с наднорменото тегло.

Да, обаче има един проблем – кожата увисва! Увисва и то толкова грозно понякога, че не можем да се гледаме в огледалото, не смеем да се съблечем по бански, а и в леглото ни е неудобно, независимо, че половинката ни повтаря, че ни харесва въпреки всичко.

Ако ви е дошло до гуша от всичко това е време да направите нещо по въпроса! Направете го като следвате само няколко прости правила! Ако сте постоянни в действията си, кожата ви ще ви се отблагодари!

Отпуснатата кожа невинаги е податлива само на хирургическия скалпел. Има няколко неща, които можете да направите за нея!

Подарете й масаж

Масаж на цялото тяло със зехтин или кокосово масло стимулира клетките, като помага на кожата да се стегне и подсили. Този вид масаж подобрява кръвообращението в областта на увисналата кожа. Освен това помага на тъканите и мускулите под кожата да се подсилят.

Пийте много течности

Пиенето на много течности, предимно вода, е от жизнено значение за организма и кожата. Водата подобрява еластичността на кожата, прави я подмладена и блестяща.

По този начин отпуснатата кожа се стяга и прави тялото ви да изглежда младо и освежено.

Тренировки

Физическата активност е най-добрият лек срещу отпускането на кожата. При всички положения ще ви се наложи да спортувате ако искате да изглеждате във форма след отслабването.

Упражнения като вдигане на тежести са много подходящи, защото създават нови мускулни влакна, които допълнително стягат кожата.

Свързани статии

Яжте много плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са изпълнени с антиоксиданти, витамини, минерали и съдържат големи количества вода. Те са много здравословна храна и е добре да им обръщате внимание ежедневно.

Изключете всякакви нездравословни продукти, за да се наслади организмът ви изцяло на полезните действия на плодовете и зеленчуците. Това ще подобри структурата на кожата, ще изглади тена и ще направи така, че кожата да се стегне и заздрави.

Хидратирайте

Най-подходящият овлажнител за отпусната кожа е такъв с витамин Е и богат на колаген. Избирайте такива продукти и кожата ви ще ви се отблагодари подобаващо. Необходима е ежедневна грижа с такива продукти, за да подобрите състоянието на разтегнатата кожа.

Добавете аеробни упражнения към тренировката си

Тези упражнения са допълнителна подкрепа за кожата, пострадала от големите колебания в теглото.

Коментирай